© © 2022 Nazilli Gündem

Ayşe hanımefendi diyeceksiniz.. Fiyatıyla pazarın en pahalısı oldu

Nazilli’de 20 yıldır pazarcılık yapan Ruşen Korkmaz, 2023 ilk taze fasulyesini tezgahında satışa sundu. Fiyatıyla pazarın efendisi olan fasulye kg 120’den satılıyor.

Nazilli Salı Pazarı’nda Ayşekadın fasulyenin kilosu 120 liradan satışa sunuldu. Fiyat yüksek olsa da gösterilen ilgi pazarcı esnafını memnun etti. Fasulyeyi özleyen vatandaşlar 30-40 liralıkta olsa alarak özlemlerini gideriyorlar. Fasulyesi tezgahında Nazilli Salı pazarında 20 yıllık pazarcı Rüşen Korkmaz vatandaşlarla buluşturdu. Sıcak havasıyla bilinen Antalya ve Fethiye’nin köylerinde yetişen erkenci fasulye olarak adlandırılan sebzenin ilgi gördüğünü dile getiren 20 yıllık pazarcı Ruşen Korkma pazarcı vatandaşın özlediği bir tat olduğu için azda olsa satışların olduğunu dile getirdi.    

YAZ MEVSİMİNDE FİYAT DÜŞER 

Satışların yaz gibi olsa da iyi olduğunu ifade eden 20 yıllık pazarcı Ruşen Korkmaz, “Antalya ve Fethiye bölgesinde köylerinde yetiştirilen erkenci fasulyeler bugün itibariyle Nazilli pazarlarımızda tezgahta yerini aldı. Hepsi organik. Yarım kilosu 60, kilogramı 120 lira. Vatandaşımız az da olsa alıyor. Gramla alıyorlar. Yazın ki gibi değil tabi. Durumuna göre ihtiyacına göre alıyorlar. Sezonda fiyatını 20 liradan aşağı düşeceğini düşünüyorum. Haziran’dan itibaren fiyatı düşer. Eylül Ekim aylarına kadar böyle devam eder.”

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER