© © 2022 Nazilli Gündem

Bahçeşehir Koleji’nde NAZOT rüzgarı

Nazilli Otizm Orkestra ve Korosu(NAZOT), Bahçeşehir Koleji Nazilli Kampüsünde muhteşem bir konsere imza attı. Coşku dolu programda otizmli öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı.

Bahçeşehir Koleji Nazilli Kampüsü, Nazilli’de 28 Kasım 2024 tarihinde Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulubü Nazilli İlçe Temsilciliği tarafından Nazilli Kent Konseyi ve Nazilli Belediyesi işbirligi ile kurulan Nazilli Otizm Orkestrası ve Korosunun(NAZOT), 5. konserine ev sahipliği yaptı.

Telli Telli, Çemberinden Gül Oya, Çayır çimen geze geze, Hayat Bayram Olsa, Memleketim, Sev Kardeşim, Aşkın Kanunu, Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini şarkılarının seslendirildiği konserde Türk Marşı ve Kalinka ritim performansları sergilendi.

10 ve 31 yaş aralığında 18 otizm tanılı öğrenci ve annelerinden oluşan koroya, kurucu şef emekli müzik öğretmeni Şerife Yurga eşlik etti. Muhteşem konserin son bölümünde önemli müzik duayenlerinden Muammer Sun'a ait 'Biz Atatürk Gençleriyiz' marşı konser salonunda herkes ayakta okundu ve Nazilli Otizm Orkestra ve Korosu ile birlikte coşkuyla seslendirildi.


NAZOT
Kısa adı NAZOT olan koro ve orkestranın kurulma amac otizmli bireylerin eğitimle, müzikle sosyal yaşama katılımlarının ve rehabilitasyon edilmelerinin yanı sıra otizme farkındalık kazandırmak amaçlanmıştır. Otizm bir hastalık olmayıp, nörogelisimsel bir farklılık olup bugün iki yıl önce Amerikan Sağlık Verilerine göre her 36 doğumda 1 çocuğa otizmli olarak tanı konuşmaktadır.

İlk konserini 17 Aralık 2023 tarihinde Nazilli Tarım Fuarında, kendilerine örnek teşkil eden ve 11 yıl önce kurulan İzmir Otizm Korosu ve Orkestrası (İZOT) kardeş koro ile birlikte Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonunda veren koro, 5. konserini de Nazilli Bahçeşehir Kolejinde vermiştir.
NAZOT, çalışmalarını Nazilli Belediyesine ait Lütfü Selek Kültür Merkezinde sürdürmektedir.
2 Nisan otizm farkındalık günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle otizme farkındalık kazandırmak amacıyla okullarda ve çeşitli resmi törenlerde sahne almaktadır.

Kurucu şef Şerife Yurga, gönüllü olarak hiçbir ücret talep etmeksizin her hafta İzmir'den gelmek suretiyle koroya önemli destek saĞlamaktadır. Nazilli Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Yahya Dinçtopal, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Türk,Ozel  Egitim Uygulama Okulu Müzik Ögretmeni Evren Tosun, Bozdoğan Özel Eğitim Uygulama Okulu Müzik Öğretmeni Deniz Türkeri kurucu şefe destek olmak üzere koroya eşlik etmektedir. Ayrıca gerek haftalık çalışmalarda gerekse konserlerde otizmli gençlere Nazilli Halk Eğitim Merkezi Özel Eğitim öğretmenleri Nurhan Mıhlı ve Gamze Yılmaz Cengiz önemli destek sağlamaktadır.
 Nazilli'de NAZOT'un kurucusu olan Sema Üzel ve Muzaffer Uyan koronun gelişmesi ve sürdürülebilmesi için büyük bir özveriyle çalışmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER