© © 2022 Nazilli Gündem

BAŞKAN ÖZCAN İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İnşaat Mühendisleri Odası’nın 65. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın 65’inci, İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi’nin 25’inci kuruluş yıldönümü muhteşem bir gala ile kutlandı. 

65’inci yıla özel kutlama gecesinde meslekte 25, 40 ve 50. yılını tamamlayan inşaat mühendislerine plaket ve onur belgeleri verildi.

Richmond Ephesus Hotel’de geçekleştirilen galaya, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yüksek, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu, Belediye Başkan Vekilleri Soner Yelkovan, Mustafa Tınaz, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ve İnşaat mühendisleri ile aileleri katıldı.

‘Değerli üstatlar’ diyerek konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Sizlerin sayesinde daha güvenli daha emniyetli şehirlerde evlerde konaklıyoruz ve daha güvenli bir şehirde yaşıyoruz. Sürecin en başında söz vermiştik. Demiştik ki; ‘Nazilli’yi beraber yöneteceğiz’. Bu güne kadar Nazilli’deki yaptığımız her işte, bütün odaları, bütün paydaşları davet ediyoruz. Yine burada sizlere söz veriyorum, tüm paydaşlarımıza kapımız her zaman sonuna kadar açık.  Nazillimiz ile ilgili yapılabilecek her ne varsa teklifsiz tereddütsüz lütfen buyurun gelin başımın üstünde yeriniz var. Bu süreci daha değerli bürokrasi hamleleri ile daha kıymetli hale getirdik. Sizlerle Nazillimizi ve hayatımızı daha iyi kılacağımızı eminim. İyi ki varsınız” ifadelerine yer verdi.

İnşaat mühendisliğinin kurucu mühendislik alanlarının başında yer aldığına dikkat çeken İMO Aydın Şube Başkanı Gürkan Yenipazarlı; “Bizler, halkımızın güven ve huzur içerisinde yaşaması için can ve mal güvenliğini koruyan güvenli yapılar üretmekle sorumluyuz. Maalesef ki ülkemizde mühendislik hizmeti almamış ruhsatsız yapıların kanunlarla ruhsatlandırıldığı bir tutum sergilenmektedir. Deprem gerçeği unutulmadan bu tutumdan hızlı bir şekilde vazgeçilmelidir. İnşaat mühendisliği, sadece depremler olduğunda gündeme gelen bir meslek olmaktan çıkıp, her zaman gerekliliği ve önemi ortaya konan bir meslek olmalıdır” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından mesleğinde 40’ıncı yılını dolduran Kadir Ateş, Kazım Zeyrek, Fevzi Koçak M. Ali Şekerler, Mehmet Özçakır, Bekir Aşcı, Mahmut Özer, Mehmet Erdem, Yaşar Barış, Mustafa Selçuk ve Tayyar Şahin’e plaket ve onur belgeleri aileleri tarafından verildi.  

Mesleğinde 25. yılını dolduran Gürdal Yüzügüler, Tufan Öz, Nail Özdağ ve Cengiz Öztürk plaket ve Onur belgelerini Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın elinden aldı. 

Plaket töreni sonrası 65. yıla özel olarak hazırlanan pasta üyeler ve yönetim kurulu tarafından kesildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER