© © 2022 Nazilli Gündem

BAŞKAN ÖZCAN KARARLI! İŞGALİYE UYGULAMASI DEVAM EDECEK, UZUN ÇARŞI'YA MOTOSİKLET GİRMEYECEK

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Uzun Çarşı'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. İşgaliye konusuyla ilgili yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Özcan, "Nazilli'mizi yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Uzun Çarşı'yı ziyaret ederek, kaldırım işgali konusunda hem çarşı esnafı hem de vatandaşlar ile istişarede bulundu.Başkan Özcan'a, Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, Zabıta Müdürü Erkan Özdemir ve Zabıta personeli eşlik etti. İşgaliye uygulamasının çarşı bölgesinde birçok noktada devam edeceğini söyleyen Özcan, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Başkan Özcan, "Nazilli'mizin önemli sorunlarından bir tanesi kaldırım işgaliydi. Bu noktada ekibimizle yaptığımız anket çalışması neticesinde vatandaşlarımızın şikayet, istek ve taleplerini değerlendirdik. Daha sonra, yapacağımız çalışmayla ilgili bir takvim belirledik. Esnafımızın zor duruma düşmemesi amacıyla öncelikle Ramazan ve Kurban Bayramları'nda gelirlerini elde etmeleri için, ticari hayatlarına mani olmak istemedik. 1 Eylül itibarıyla okulların da açılmasıyla birlikte işgaliyenin son bulması ve kaldırımların kesinlikle yürünür halde olması için çalışmalarımızı başlattık. Kısa vadede bile vatandaşlarımızın bu uygulamadan ne kadar memnun olduğunu gördük. Engelli aracıyla gezen vatandaşlarımız, bebek arabasıyla çarşıya çıkan annelerimiz ve bastonuyla gezen yaşlı vatandaşlarımızın ne kadar zorluk çektiğini biliyorduk. Şimdi bu vatandaşlarımız açık açık ne kadar memnun olduklarını dile getiriyor" dedi. 


"İNSANLAR YÜRÜYEMEDİĞİ SOKAKLARA GİRMİYOR" 
İşgaliye uygulamasının ardından yapılacak olan çalışmalarla Çarşı bölgesinin daha da canlanacağını söyleyen Özcan, "Esnafımızın da ticari kaygılarını olduğunu biliyorum, çünkü ben de esnaflık yaptım, pazarcılık yaptım. Ne kadar çok yayınırsan o kadar çok satarsınız diye bir algı var ama bu algı doğru değil. İnsanlar yürüyemediği sokaklara girmiyorlar.Girmedikleri için başka yerlere kaçıyorlar. Şimdi gördüğünüz gibi Uzun Çarşı'nın başından sonuna kadar net bir şekilde gözüküyor. Aynı şekilde Çarşı içindeki ara sokaklarımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Nazilli'mizde vatandaşımız rahat rahat yürüyecek ve esnafımızdan alışveriş yapacak. Bu konuda bizlere destek veren, ilgi gösteren tüm esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz. Onlar da taşın altına elini koydu. Sadece bir kaç arkadaşımız tedirgin. Bir çoğu uygulamadan memnun. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çeşitli etkinlikler ve uygulamalarla insanımızın alışveriş yapacağı yerlere rahat rahat girmesi ve Çarşı bölgesinde rahat rahat gezmesi ile sıkıntıların ortadan kalkacağını göreceğiz. Çarşı bölgesinden daha fazla alışveriş olacağına inanıyorum. Nazilli'mizde iyi ve güzel şeyler oluyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem hanıma da, Büyükşehir çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Özlem başkanımızın 10 yıl önce Aydın'da yaptığı çalışmanın benzerini biz de Nazilli'mizde gerçekleştirip medeni bir kent hüviyetine büründüreceğiz. Vatandaşımızın isteklerini yerine getirip, esnafımızla yan yana, omuz omuza vererek Nazilli'mizi yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz" şeklinde konuştu.  

"UZUN ÇARŞI'YA MOTOSİKLET VE BİSİKLET GİRMEYECEK" 
Vatandaşın can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Bundan sonraki aşamada, vatandaşımızın en çok şikayetçi olduğu bir diğer konuya el atacağız. Emniyetimizle iş birliği yaparak motosiklet ve bisikletlerin Uzun Çarşı ve çarşı içindeki belirli alanlara girmesine izin vermeyeceğiz. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği bizim için her şeyden çok daha önemli. Motosiklet ve bisikletler için Çarşı içi giriş ve çıkışlarında yeterli genişlikte alanlar oluşturacağız. Vatandaşlarımız araçlarını Hangar Otoparkı ve Katlı Otoparka park ederse, motosiklet ve bisikletli vatandaşlarımız da belirlediğimiz alanlara araçlarını koyarsa park sorununu da bir şekilde kaldırmış olacağız. Nazilli'mizde yürüyerek gidemeyeceğimiz hiç bir yer yok. Araçların otoparklara bırakılması durumunda hem araçların güvenliğini sağlamış oluruz hem de trafik akışını biraz daha rahatlatmış oluruz. Özellikle Hürriyet Caddesi ve Atatürk  Bulvarı'nda bilinçsiz yapılan parklardan dolayı Ambulansların acil durumlarda hastayı hastaneye yetiştirmekte zorlandığını görüyoruz. Her birey o Ambulansın içinde kendi yakınının olduğunu düşünerek hareket etmeli. Eğer birbirimizi analarsak ve birbirimize yardımcı olursak Nazilli'mizde hiç bir sorunumuz kalmaz. Nazilli'yi birlikte yöneteceğiz demiştik, Nazilli'yi beraber yönetiyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER