© © 2022 Nazilli Gündem

CHP Nazilli İlçe Örgütü, Cumhriyet Halk Partisi'in kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nazilli’de ilk kutlama Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

CHP Nazilli İlçe Örgütü tarafından düzenlenen İstasyon Meydanındaki törene Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Tören sonunda günün anlam ve önemine ithafen bir konuşma yapan CHP Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, “Umudun adı, ülkemizi kurtaran ve kuran Cumhuriyet Halk Partimiz 96 yaşında.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyet’ten önce 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisini kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler olarak onuru ve haklı gururu yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Partimiz rejimlerin, devletlerin imparatorlukların yıkılmasına rağmen  96 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır. Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMAYA YORULMADAN DEVAM EDECEĞİZ...”
Gençler olarak hummalı çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kurnaz, “Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN PASTALI JEST
Törenin ardından ilçe parti binasında partililerle buluşan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan pasta sürprizinde bulundu.Başkan Özcan,Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ve CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim’in eşliğinde pasta mumlarını üfledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96.yılını kutlayan Özcan,partililerle sohbet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER