© © 2022 Nazilli Gündem

Dilmen İstifa Etti, ALICIK Beğendi !CUMHUR İTTİFAKI ÇATIRDIYOR

AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı kurucusu Ali İhsan Dilmen, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Cumhur İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık'ın paylaşımı beğenmesi çeşitli dedikoduları da beraberinde getirdi.

Nazilli AK Parti kurucularından Ali İhsan Dilmen’in AK Partiden istifa ettiğini açıkladığı sosyal medya paylaşımını Eski Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın beğenmesi, Cumhur İttifakı’nda krize neden oldu. 

Nazilli Ak Parti Kurucularından Ali İhsan Dilmen'in Sosyal Medyada partisinden istifasını açıkladığı metinde;

2001 yılında milletimiz için yeni bir umut olarak kurulan AK PARTİ'nin Nazilli ilçesinde kurucuları arasında yer aldım.
O günden bugüne AK PARTİ'nin il Yönetim Kurulu dahil değişik kademelerinde görev yaptım.
En son 2014 yılında ilçe yürütme kurulunda görev aldım ve bu görev süresinde yapılan 2014 Yerel seçimlerinde Belediye başkanlığını kazanamadığımız için ilçe Başkanımız ve 21 yönetim kurulu üyesi istifa ettik.
O tarihten bugüne AK PARTİ'nin hiç bir kademesinde görev almadım.
Buna rağmen yapılan seçim ve referandumlarda partimin başarısı için çalıştım.
Ancak, milletimiz için kurucusu olduğum ve başarısı için çalıştığım AK PARTİ'nin son yıllarda ilkelerinden saparak yanlış söylemler ve politikalarla milletimizden uzaklaşmaya başladığını müşahede ettim.
Ve elimden geldiği, dilimin döndüğü kadar gördüğüm yanlışları ifade etmeye çalıştım ve partim hakkında iyi niyetimi korudum.
Yapılan yanlışlar üzerine hiç niyet sorgulaması yapmadım ve kişisel hesaplaşma ve yargılama yolunu tercih etmedim.
Birileri gibi "Niyet yargıçlığına" soyunmadım, tevessül etmedim.
Son zamanlarda içeriden yapılan eleştirilere karşı takınılan tavır ve dün birlikte yürüdüğümüz ve başarı destanı yazdığımız yol arkadaşlarımız ve önderlerimize yapılan "Hain, menfaatçi, AK PARTİ'yi yıkmak için yapılan planların, projelerin elemanı" olarak yaftalanmalarını kabul etmem mümkün değildir.
Bu suçlamalar herhangi bir partili tarafından yapılsa tevili kabil olabilirdi.
Ancak en üst perdeden bu suçlamalar yapılıyor ve ilimizden seçilmişlerin dahi dün saygı duyduğu "Genel Başkanım" dediği kişiler için elinde somut bir belge ve bilgi olmadan "Menfaatçi, bölücü, fitneci vb" suçlamalarda bulunmasını kabullenmem mümkün değildir.
AK PARTİ'de, Hz. Ömer tavrı arayanlardan öncelikle Hz. Ömer tavrı görmek, itiraz edenleri dinlemek, uyguladıkları politikalarının ve kullandıkları söylemlerin meşruiyetini açıklamalarını beklerdim.
Ama bunu göremedim.
Son zamanlarda muhalif seslere karşı agresif söylemlerden medet uman tutumuyla AK PARTİ'de siyaset yapmayı doğru bulmuyorum ve kurucusu olduğum AK PARTİ'den istifa ediyorum.
Milletimiz;
tıkanan ve kutuplaşan siyaseti yine derin irfanıyla aşacak ve tarihe olan yürüyüşünü sürdürecektir.
Ülkemizin sosyolojik dinamikleri, anadolu insanının mayasını yoğuran barış ve kardeşlik ülküsünün besin kaynağı, İslamın aşk ve irfanıyla yükselecektir.
Milletimiz;
 yeni sözler ve yeni gayretlerle bölgesine yön vermeye azmetmiş evlatlarıyla yoluna devam edecektir.
Milletimiz;
geleceğe, adalete, merhamete, hukuka ve demokratik siyasete olan inancıyla, yeni umutlar için yeni yolları mutlaka bulacaktır.
Her ne oluyorsa, olanlar milletimiz ve insanlığa hayırlı olsun.
Kamuoyuna saygılarımla

sözlerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER