© © 2022 Nazilli Gündem

EFES PLAK GURBETÇİLERİN UĞRAK YERİ OLDU

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1960'lardan bugüne plak ve kaset satışı yapan Ahmet Sert, gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Nazilli'de 42 yıldır taş plak ve kaset satışı yapan Ahmet Sert, Türkiye'de bu işi yapan nadir insanlardan biri olarak tanınıyor. Geniş arşiviyle müzikseverlerin de ilgisini üzerine çeken Sert, yaz tatili nedeniyle tatile gelen gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Özellikle gurbetçi vatandaşların kaset ve taş plaklara büyük ilgi duyduğunu belirten Sert, "Severek yaptığım bu meslekte 42 yıl geride bıraktım. Çevremde tanıdığım meslektaşlarımın hepsi bu işi bıraktı, sadece ben kaldım. Müziği sevdiğim için ve o günleri yeni nesile de yaşatmak için işime devam ediyorum. Türkiye'nin bir çok yerinden ziyaretime gelip plak ve kaset satın alanlar oluyor. Hiç bir yerde bulamadıkları kasetleri ve bazı taş plakları benim arşivimde bulabiliyorlar. Bu günlerde ise yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız sıklıkla geliyor. Hem istedikleri kaset ve plakları satın alıyorlar hem de onlara burada taş plaklardan eski şarkıları dinletiyorum. Taş plakta ve kasette müzik dinlemek gerçekten çok zevkli" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER