© © 2022 Nazilli Gündem

Fizyoterapist Erenler 'Kayropraktik' tedavi ile derman oluyor

Nazillili Fizyoterapist Hilmi Erenler, romatizmadan kaynaklanan bel, boyun ve sırt ağrılarında kullanılan 'kayropraktik' tedavisi ile birçok hastaya derman oluyor. Erenler, son olarak rahatsızlanarak aylardır tedavi sürecinde olan şovmen Mehmet Ali Erbil’in de tedavisinde yardımcı oldu.

Romatizmadan kaynaklı olmayan, bel, sırt, boyun ağrısında kullanılan sağlık bilimi dalı kayropraktik tedaviyi tüm Türkiye’de yüzlerce hastaya uygulayarak iyileşmelerine sebep olan Nazillili fizyoterapist Hilmi Erenler, başarısıyla Nazilli’nin gururu oldu. İlk orta ve lise eğitimini Nazilli’de tamamladıktan sonra lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünde bitiren 1994 doğumlu fizyoterapist Hilmi Erenler, kayropratik yüksek lisans eğitimime başlayarak birçok hastanın ağrılarına son vererek dertlerine çare oluyor.
İstanbul’da özel bir klinikte çalışan Hilmi Erenler, ilerleyen teknolojiyle birlikte oluşan omurga rahatsızlıklarına ve bel ve boyun ağrılarına yönelik ilaçsız el ile yapılan kayropratik tedavi ile birçok hastanın dertlerini sonlandırıyor. Fizyoterapist Hilmi Erenler, gazetemizin sorularını yanıtladı.

Hilmi Erenler kimdir?
“1994 Mayıs ayında İzmir’de doğdum. İlk orta eğitimimi Nazilli Ahmet Yesevi ilköğretim okulunda, lise eğitimimi Nazilli Anadolu Lisesi’nde tamamladım. 2017 yılında lisans eğitimimi Bahçeşehir Üniversitesi fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünde tamamladıktan sonra aynı üniversitede Türkiye’de ilk ve tek eğitim programı olan kayropratik yüksek lisans eğitimime başladım. Hastalarıma en iyi hizmeti sunabilmek için yurtiçi yurtdışı birçok eğitim ve kongrelere katıldım, katılmaya devam ediyorum. Şuan İstanbul Beşiktaş’ta özel bir klinikte çalışma hayatıma devam ediyorum.”

Kayropraktik tedavi nedir ?
“Günümüzde sıkça karşılaştığımız omurga rahatsızlıklarına bel boyun sırt ağrılarına yönelik ameliyatsız ilaçsız el ile yapılan kayropratik tedavi ile hastalarıma hizmet vermekteyim. Kayropraktik modern tıp dilini konuşan ama kendine münhasır prensip ve uygulamaları olan birinci basamak sağlık mesleğidir. Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının, fonksiyonel bozukluklarının (disfonksiyonlarının) tanı, tedavisi ve önlenmesi üzerine odaklanır. Omurganın ameliyatlık boyuta gelmemiş olan yapı ve mekaniksel rahatsızlıkları, bunların sinir sistemi ve genel sağlık üzerindeki etkileri ile ilgilenir. Kayropraktik tedavide öncelikle hastanın detaylı bir değerlendirilmesi yapılır ardından bu tedaviye uygun olup olmadığı belirlenir, tedaviye başlamadan önce hasta bilgilendirilir. Tedavide başarılı olabilmek için uygun hasta seçimi çok önemlidir. Omurga rahatsızlıklarında kişinin bedensel durumuyla beraber psikososyal durumu da göz önünde bulundurulmalıdır. Yaşam şekli, iş ve özel hayatı, beklentileri, inançları, korkuları, geçmiş tecrübeleri, stres düzeyi gibi birçok faktör hastanın iyileşme sürecini etkileyebilir. Tedavi, omurga manipülasyonları, mobilizasyonlar, egzersiz yaklaşımları ve hasta eğitimini de içeren dinamik bir süreçtir.”

Tedavi olanlar nasıl tepki veriyor?
“Kayropraktik tedavi ile uygun olan hastalarımızda yüksek başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Hastalarımız bel boyun sırt ağrıları gibi şikayetlerinin hızlı bir şekilde iyileştiği için memnuniyetle tamamlıyor tedavilerini. Sadece elleri kullanarak yapılan bu tedavi hızlı, güvenilir ve bilimsel çalışmalar ile etkinliği kanıtlanmıştır.”

Son olarak vatandaşlara neler söylemek istersiniz?
“Bir Nazillili olarak mesleğimi en üst seviyede icra ederek güzel şehrimiz Nazilli’yi her yerde en güzel şekilde tanıtmak istiyorum. Nazilli halkı doğal sağlıklı gıdalarımızla beslenmeye devam eder, düzenli yürüyüş, egzersiz ve spor aktivitelerini yaptığı sürece birçok omurga rahatsızlıklarından kendini korumuş olur. Bana ulaşmak isteyenler için sosyal medya hesaplarımdan veya mail adresim hilmierenler@hotmail.com ile ulaşabilir”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER