© © 2022 Nazilli Gündem

GAZİLERİMİZ ONURLU VE GURURLU

Nazilli Belediyesi, Ağustos 2019 dönemi olağan toplantısının 1. birleşiminde Gazileri ağırladı. Meclis toplantısının gündem maddesinde yer alan 'Gaziler ve eşleri için mezar alanı tahsisi' maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Nazilli Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ve beraberinde gelen gazileri ağırladı. Başkan Kürşat Özcan'ın davetlisi olarak meclis salonuna gelen gaziler, toplantıyı yakından takip etti. İki gündem maddesi ve bir ek gündem maddesinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantı, gaziler için de bir ilk oldu. İlk kez meclis toplantısını izleyen gaziler, 'Gaziler ve eşleri için mezar alanı tahsisi' maddesinin kabul edilmesine çok sevindi. 

"HAYATLARINI ORTAYA KOYDULAR" 
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan,meclis toplantısının ardından gazilerle bir araya gelerek sohbet etti. Oy birliğiyle alınan karardan memnun olduğunu söyleyen Özcan, "Gazilerimiz Türk Milleti için, Türk yurdu için hayatını ortaya koymuş canını ortaya koymuş ve kanını akıtmış değerli insanlardır. Bizlere ilettikleri talepleri vardı. Biz bu talebi çok haklı ve yerinde bir talep olarak gördük. Gazilerimiz, eşleri ile birlikte aynı yere defnedilmek istiyorlar. Bu duygusal ve haklı bir istektir. Konuyu meclisimize getirdik, meclisimizde diğer maddeler gibi oy birliğiyle kabul edildi. Ben bu noktada sayın gazilerimize, değerli büyüklerimize ve meclis üyelerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz ülkemiz için ve bizlerin bugün bu koltuklarda oturabilmemiz için hayatlarını ortaya koydular. Biz de elimizden geldiğince, imkanlarımız dahilinde onlar için en fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Tekrar kendilerinden Allah razı olsun diyorum" dedi.  

"TÜRKİYE'DE İLKTİR" 
Belediye Başkanı Kürşat Engin  Özcan'ın daveti üzerine üyeleriyle birlikte meclis toplantısına katıldığını söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ise yaptığı açıklamada, "Sayın belediye başkanımın inceliğinden dolayı öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Bizler 2011 yılında derneğimizi kurduk. Daha önceki belediye başkanımız bize yer verdi ama küçük dar bir miktardaydı. Biz Kürşat başkanımıza durumu izah ettik. Ben 54 senelik evliyim, eşimle ayrı ayrı yerde defnedilmeyi uygun görmedim. Ben savaşa gittiğim zaman beni bekleyen eşimin ayrı bir yerde defnedilmesini istemedim. Sayın belediye başkanımıza  arz ettiğimde hiç tereddütsüz kabul ettiler. Meclise sunacağını bildiler. Hatta ve hatta mecliste gündeme geldiği zaman bizi de burayı davet etmeleri çok çok ince bir nezaket örneğiydi. Bütün gazileri memnun etti. Türkiye'de bu bir ilktir, gazilerin eşleriyle birlikte defin edileceği. Bu yönden de ben kendilerine ayrıca teşekkür ederim. Bunu ülke genelindeki 22 bin gaziye ileteceğim. İlk defa meclis toplantısına katılmamız ve sayın başkan tarafından kabul edilmemiz de  bizim için ayrıca bir anlam taşıyor. Kendilerine bu konuda da ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR" 
Seçimden önce bir çok kez "Biz Nazilli'yi birlikte yöneteceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin, "Birlikte yöneteceğiz, bütün paydaşlarımızla beraber hareket edeceğiz dedik. Bu sözümüzde durmamızın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de yine aynı şekilde bütün paydaşlarımızla görüşerek, konuşarak, paylaşarak hatta beraber icra ederek birlikte yürüteceğiz. Birlikten kuvvet doğar" diyerek konuşmasını tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER