© © 2022 Nazilli Gündem

"Hayatımız Çocuklarımız"

Nazilli Özel Yunuslar Anaokulu, 02-06 Kasım Lösemili Çocuklar hHaftası nedeniyle farkındalık yürüyüşü düzenledi. Maske takılarak yürüyüş yapılırken, Aydın Büyükşehrir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi de yürüyüşe katılarak destek verdi.

Yaptığı sosyal sorumluluk hareketkinlikleriyle öncü olan Özel Yunuslar Anaokulu, 02-06 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle ‘Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Nazilli İstasyon Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye iİtfaiyesi personeli, Yunuslar Anaokulu Kurucu Müdürü Neursen Dankı, öğretmenleri ve vatandaşlar katılarak destek verdi. Yürüyüşe dikkat çekmek için ellerinde dövizler ve ağızlarında maskelerle yürüyen grup, yol boyunca vatandaşlardan tam destek aldı. Maskeli bir lösemili bir çocuk görüldüğünde destek olunması mesajı verilen yYürüyüş boyunca yürüyüşçükatılımcılear ‘Hayatımız Çocuklarımız’ sloganı atarak lösemiye dikkat çekmek istediler.

“AMACIMIZ LÖSEMİYE FARKINDALIK YARATMAK”
Bu yürüyüşle bu hHastalığa bir Ffarkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Nazilli Özel Yunuslar Anaokulu kKurucu Müdürü Nursen Dankı, “Özel Yunuslar Anaokulu olarak 2-6 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir farkındalık etkinliği düzenledik. Maskelerimizi takarak, belediyelerimizin ve vatandaşlarımızın desteğiyle çocuklarımıza bir derece destek olmak için İstasyon Meydanı’ndan belediye önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdik. BUu etkinlikteki amacımız bir farkındalık yaratmak. Adı üzerinde de farkındalık yürüyüşü. Lösemili çocuklarımıza destek sağlamak. Bu çocuklarımızın bizden maddi bir beklentisi yok, manevi bir beklentisi var. Nazilli halkının da yol boyunca duyarlılıklarından dolayı çok teşekkürler” dedi.

 

“FARKINDALIK YARATALIM DEDİK”

Öncelikle bu farkındalığı yaratan Özel Yunuslar Anaokulu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, ise bu tür hastalıkların sevgiyle yenilebileceğini belirtti. Öreroğlu, “Bugün birçok kamu kurumu beraber olduk. Lösemi, çocukların başındaki en önemli hastalıklardan bir tanesi. Pankartta da yazdığı gibi biz lösemiyi gülerek yenebiliyoruz. Her zaman bu çocuklarımızın elinden tutmamız gerekiyor. Toplum olarak bazen bazı şeylerin farkına varamıyoruz. Dün biliyorsunuz otizimli çocuklar yuhalandı. Tamam da bu olayın üzerine lösemili çocukların en büyük sıkıntılarından olan maskeyle toplumun içerisinde yürümenin zorluklarını tecrübe etme fırsatı bulduk. Yürüyüşümüz esnasında herkes bize hayalet görmüş gibi baktı. Biz bir farkındalık yaratalım dedik. Gördüğümüz de onlara sarılalım, öpelim, saçlarını okşayalım. Bu hastalıkların tamamını biz sevgiyle yenebiliriz. Eğer bunların yanında olamazsak bu çocuklarımızı tek tek kaybederiz. Bu kısa yürüyüşte bile bunun ne kadar zor olduğunu gördük. Kimse taktığımız maskelerden utanmasın, kimse ayıplanmasın hasta olan bütün bireyler bu toplumun bir parçasıdır. Bizler kamu kurumları olarak onların yanındayız. Toplumumuzu da daha duyarlı olamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER