© © 2022 Nazilli Gündem

HURDA KAĞITLARDAN VERGİ REKORTMENLİĞİNE!

Nazilli’de bulunan Aydın’ın Tek geri dönüşüm Fabrikası olan RETEK Selüloz Geri Kazanım End.San ve Ticaret A.Ş günde 13 Tır hurda kağıdı geri dönüşüme kazandırarak, Nazilli’de 2019 yılında bölgenin en büyük sanayi kuruluşlarını geride bırakarak 2.324.693,28 vergi ödeyerek rekortmen oldu.

Aydın bölgesinde tek olma özelliğini taşıyan, 12 bin 500 metre kare alan üzerindeki iki ayrı fabrikada üretim yapan RETEK A.Ş İzmir,Muğla, Denizli ve Aydın bölgesinden toplanan günlük 13 Tır hurda kağıdı işleyerek geri dönüşüme kazandırıyor. Fabrikada işlenen hurda kağıtlar AB standartlarına göre alınan  ‘ Gıdaya uygunluk’ belgesiyle yaldızlı yaş pasta  ve somon balıkları altlığı olarak üretilip  Irak, Suriye, Katar, Kenya, Dubai, İngiltere, İtalya  ve Almanya başta olmak üzere 45 ülkeye ihracat ediliyor.

80 işçinin çalıştığı Fabrikanın kapasitesini artırarak ,2023  yılına kadar 20 Milyon Dolar ihracat getirisine çıkmayı hedeflediklerini , ancak Organize Sanayi Bölgesinde yeni fabrika kuracak araziyi bulamadığını ve devlet desteği beklediğini açıklayan sanayici işadamı Polat Güven 2019 yılında ilçede bulunan birçok kuruluşu geride bırakaraködediği v ergiyle rekortmen olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

“ON KAT DAHA BÜYÜRÜZ ANCAK ARAZİ VE DEVLET DESTEĞİ LAZIM”
1983 yılında mezun olduktan sonra ticarete atıldığını anlatan Makine Yüksek Mühendisi Polat Güven yaptığı açıklamada, Fabrikanın istihdam ve fiziki yapısını büyütmek için 100 dekar araziye ve devlet desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek; ”Bugüne kadar kendi imkanlarımızla büyüdük, destek almış olsak on kat daha büyürdük, yeni yatırımlar yapmak istiyoruz ancak OBS’de bize hitap edecek büyüklükte arazi bulamıyoruz. Ayrıca devletimizin ihracata yönelik desteğinden faydalanmak istiyoruz” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER