© © 2022 Nazilli Gündem

İncir fiyatını gören bir daha baktı!

İstanbul Mısır Çarşısı'nda incirin kilosu 180, kestanenin ise 50 TL'den satılması şaşkınlık yarattı. Aydınlı vatandaşlar, incirin en bol ve kaliteli olduğu sezonda bu fiyatı fazla bulduklarını dile getirdi.

İstanbul Mısır Çarşısı'ndaki incir ve kestane fiyatları dudak uçuklattı. Son 20 yılın en verimli sezonunu yaşayan Aydın incirinin, Mısır Çarşısı'ndaki 180 liralık fiyat etiketini gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Aydınlı üreticiler düşük fiyatlar nedeniyle dert yakınırken, İstanbul'daki fiyatlardan alıcının da satıcının da memnun olmadığı öğrenildi.
Nazilli'de 20-30 TL aralığında satılan incirin İstanbul'da 150 ila 180 lira arasında değişen fiyatlarda satılması Nazilli'deki sosyal medya kullanıcılarının da tepkisini çekti. Kestane'nin Nazilli'deki pazar yerlerinde 15 liradan satıldığını söyleyen vatandaşlar, "Daha kaliteli olan Nazilli kestanesi dururken 50 liraya Bursa kestanesi almak hiç mantıklı değil" ifadelerini kullandı. Dünyanın en kaliteli incirlerinin yetiştiği Nazilli'de normal incirin 15-20, birinci kalite incirin pazar yerlerinde 30 liradan satıldığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER