© © 2022 Nazilli Gündem

İYİ PARTİ'DE 'GİK' BELLİ OLDU. AYDINLI O İSİM İLK SIRADA YER ALDI

İYİ Parti’nin Olağanüstü Genel Kurultayı’nda yeniden oluşturulan Genel İdare Kurulu’nda (GİK) Aydın’dan iki isim yer aldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Genel İdare Kurulu’na girdi.

"Bugün geleceğin ilk günü" temasıyla gerçekleştirilen İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı'nda daha önce 80 kişinin yer aldığı Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi sayısı 50'ye düşürüldü. 
Çarşaf liste yöntemiyle belirlenen Genel İdare Kurulu üyeleri listesinin ilk sırasında 24 Haziran 2018 milletvekili seçiminde Aydın Milletvekili adayı olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas yer aldı. Yapılan seçimde, Berna Sukas’ın yanı sıra Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de Genel İdare Kurulu’na seçildi.
“AYDIN İÇİN GURURLANDIK”
Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “3-4 Ağustos 2019 tarihinde partimizde yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçiminde demokrasi şöleni yaşandı” dedi. Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in harika konuşmasından sonra; şartları yerine getiren her üyenin aday olma imkanı bulduğu kongremizde, toplam 240 üye GİK'e girmek için müracatta bulundu ve aday oldu. Sabah 11.00 de başlayan kurultayda, Pazar sabahı saat 01.00'de sayım sonuçları bitti. Sonuç olarak GİK'e 50 asil 25 yedek üye seçildi. 
Aydın ilimizden 50 kişilik GİK listesine Genel Başkan Yardımcımız Sayın Berna Sukas ve Milletvekilimiz Sayın Aydın Adnan Sezgin girdiler. Aydın için gururlandık. 
Biz, bu sürece elbette ki demokratik tercihlerimiz doğrultusunda destek verdik. Sağduyulu delegelerimize teşekkür ediyorum. Seçilen Genel İdare Kurulu üyelerimizi de tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
TUNTAŞ LİSTE DIŞI KALDI
Daha önce İYİ Parti GİK üyeliğine seçilen ve son günlerdeki açıklamaları ile tartışma yaratan Şule Tuntaş ise Olağanüstü Kurultayla liste dışı kaldı.
BERNA SUKAS KİMDİR?
1971 Aydın doğumlu Berna Sukas, aynı zamanda İYİ Parti’nin kurucularından Hukukçu kimliğiyle öne çıkan Sukas, 20 yıl boyunca Bozdoğan Belediye Başkanlığı yapan babasından dolayı hep siyasetin içinde büyümüş. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Sukas, İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapıyor. 24 ve 15 yaşlarında biri kız biri erkek iki çocuk annesi. 27. dönem İYİ Parti Aydın 2'nci sıra milletvekili adayıydı.

Parti delegelerinin verdikleri oylarla belirlenen ilk 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek GİK listesi şu şekilde:

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER