© © 2022 Nazilli Gündem

Kadınları yeniden yaşama bağlıyor

Aydın'ın Nazilli ilçesinde şiddet gören kadınlara yardımcı olmak amacıyla Ayşe Oktay tarafından 2006 yılında kurulan Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, meslek edindirdiği kadınlara aynı zamanda psikolojik destek veriyor.

Nazilli'de 2006 yılında 'Okyanus Yürekli' Ayşe Oktay tarafından, kadınlara yardımcı olabilmek için Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Oktay, “Derneğimizi zor durumda olan kadınlara yardımcı olabilmek, kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak amacıyla kurduk” dedi.

1700 KADININ HAYATINA OLUMLU KATKIDA BULUNULDU
Evliliğini sürdüren kadınların ev ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla meslek kurslarına katıldıklarını dile getiren Başkan Oktay, “Bu şekilde daha rahat iş bulabildiklerini ve eşleri ve aileleriyle birlikte yaşamlarını daha rahat bir düzeyde sürdürüyorlar. Şuana kadar Nazilli ve çevresinden takriben bin 700 civarında kadın hayatına olumlu yönde katkıda bulundu. Bunların takriben yüzde 70’i halen aktif olarak iş yaşamında bulunuyor.”

10 AY KURS İMKANI VAR
Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 2014 yılında İçişleri Bakanlığı'na yapılan projede Aydın bölgesinde bin 365 dernek içerisinde çalışmalarıyla örnek dernek seçilerek Ankara’da yayınlanan 'Sivil Toplum Dergisi'ne de haber olduğunu söyleyen Okay, yılda yaklaşık 10 ay boyunca kadınlar için meslek edindirme kurslarının devam ettiğini belirtti. Sadece 20 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında kurs düzenlenmediğini ifade eden Başkan Oktay, ancak bu tarihler arasında kendilerine başvuran kadınlara yardımcı olmaya devam ettiklerini söyledi. Oktay, yaşlı bakım ve hasta bakım kursları sayesinde eğitim gören kursiyer kadınların derneğe yapılan taleplerle hasta yada yaşlı bakıcı işi bulduklarını aktardı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER