© © 2022 Nazilli Gündem

KURSİYELER MARİFETLERİNİ SERGİLEDİ!

Nazilli İŞ-KUR ile Nazilli Halk Eğitim(HEM) İşbirliğiyle açılan Pastacılık ve Aşçı Yardımcılığı kursuyla kursiyerler öğrendiklerini uygulamalı olarak protokol üyelerine gösterdiler. Pastacılık ve Aşçı Yardımcılığı kursiyerleri sundukları tatlarla tam not aldı.

Nazilli HEM ve İŞ-KUR işbirliğiyle açılan ‘İş İstihdamı Meslek Kursu' Pastacılık ve Aşçı Yardımcılığı kursiyerleri öğrendikleri bilgileri uygulama yaparak gösterdiler. Kursiyerleri Nazilli Halk Eğitim’in Yeni Mahalle’deki şube binasında ziyaret eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, kursiyerlerden bilgiler aldı, başarılar diledi. Arısoy’u ziyaretinde İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, Şube Müdürü Latif Akgün, HEM Müdürü Muhlis Sönmez, HEM Müdür Yardımcısı Feray Aydın eşlik etti. Pastacılık ve Aşçılık usta öğreticiler, kurs boyunca öğrettikleri bilgileri uygulamaya geçiren kursiyerler Kaymakam Arısoy ve beraberindekilere Mercimek Çorbası, kori soslu tavuk ve tatlı ikram ederek marifetlerini sergilediler. 

“AİLELERİNE KATKIDA BULUNUYORLAR”
HEM ile işbirliklerini arttıracaklarını ifade eden İŞ-KUR müdürü Yakup Ergenlik, “Nazilli İŞ-KUR Merkezi ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 15 Pastacılık ve 15 kişide Aşçılık kursu açtık. Özellikle bu kursların üzerinde durmamızın nedeni dezavantajlı olan kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını istiyoruz. Ailelerine bir nebze olsun katkı sağlamaları için bu kursu açtık. 4 Kasım’da açılan kursumuz 15 Ocak’ta bitecek. Özellikle genç kızlarımızın bu kursa kayıt nedeni yazın otellerde çalışmak için. Bundan sonraki dönemde HEM ile birlikte işbirliğimizi arttıracağız. Dallıca bölgesinde de Yerel Ürünler üzerine kurs açacağız” dedi. 

“BELGELER İŞ BULMA KONUSUNDA YARDIMCI OLACAKTIR”
Kursların iş istihdamı meslek kursları olduğunu dile getiren Nazilli HEM Müdürü kurslarımız Muhlis Sönmez, “İş-Kur’la açmış olduğumuz kurslardan 4 tanesini açmış durumdayız. Bugün ki ziyaret ettiğimiz kurslarımız Pastacılık ve aşçı yardımcılığı kurslarıdır. Bu kurslarımız iş istihdamı meslek kurslarıdır. Özellikle 25-30 yaşlarında az da olsa İş-Kur’dan günlük ekonomik destekleme alıyorlar. Kurum olarak da malzeme olarak biz destekledik. Kursiyerlerimiz kurs sonunda aldıkları kaliteli belgeler iş bulma konusunda yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu.  
  
“ÇEVRENİZDEKİ ARKADAŞLARINIZA KURSU ANLATIN”
Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, kursiyerlere yemek ikramlarından dolayı teşekkür ederken, “İnşallah kurstan memnun kalırsınız. Çevrenizdeki arkadaşlarınıza kursu anlatın, onlarda faydalansın.  Önemli bir kurs. Meslek edinme olarak güzel bir adım. Önemli bir sektör. Önemli bir belge alacaksınız. Tebrik ederiz. Tadacağımız tatları merakla bekliyoruz. Emeğinize sağlık” ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER