© © 2022 Nazilli Gündem

Menderes Anadolu Lisesi yine Avrupa'da!

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, Okul Müdürü Oktay Doğanlı koordinatörlüğünde Avrupa çıkartması yaptı

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi,  Okul  Müdürü Oktay DOĞANLI ‘nın kordinatörlüğünde 15 Haziran- 20 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Avrupa'nın en büyük parçacık Fiziği Laboratuarına CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezine) yaptığı Fransa-İsviçre-İtalya'ya yaptığı bilimsel, akademik, tarihi ve kültürel ve sosyal ayakları olan geziden sonra mevcut “BrIght Of Future" adlı  ERASMUS projesine, “A Better Life" adlı yeni bir proje daha ekleyerek öğrencilerini Avrupa'nın müdavimi yaptı. Proje danışmanlığını  İngilizce Öğretmenleri Yeliz SÜMER ve Işıl İpek KARAGÖZLÜ’nün yürüttüğü ERASMUS projesiyle öğrenciler, birçok Avrupa ülkesine gidip uluslararası düzeyde gözlemler yapma fırsatı bularak hayata hazırlanmada önemli edinimlere sahip olabilecekler.

Proje okulu olmamasına rağmen  yaptığı projelerle sürekli ön planda olan Nazilli Menderes Anadolu Lisesi,en çok proje üreten ve projelere katkı sağlayan bir lise olarak ilçemizin gururu olmaya devam ediyor. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında imza attığı projelerle dikkatleri üzerine çeken Nazilli Menderes Anadolu Lisesi ,başarının adresi olmaya devam edeceğini ilçemize tekrar gösterdi.

1 Eylül 2019 itibarıyla başlayacak  A Better life adlı proje 3 yıl sürecek. Türkiye Hırvatistan , Çek Cumhuriyeti, İtalya , Portekiz , Danimarka’nın ortaklığıyla , bu projeyle  gençlerin hayata geçişlerini etkili kılmak ve  hayatlarını tatmin edici  hale getirmek , farkındalık yaratmak , anlamlı bir hayata sahip olmalarını sağlamak,  erken  okul terkini engellemek amaçlandı.

Proje danışmanlığını  İngilizce Öğretmenleri Yeliz SÜMER ve Işıl İpek KARAGÖZLÜ’nün yürüttüğü  projenin koordinatörlüğünü  Danimarka  yapacak.

2012 yılından itibaren aralıksız  ERASMUS projelerine  katkı sağlayan  Nazilli Menderes Anadolu Lisesi‘nin 6. Projesi “A Better Life” ile 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılında  iki projeyle öğrencilerine  yeni bir ufuk açmayı planlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER