© © 2022 Nazilli Gündem

MİLLET İTTİFAKI ŞEHİDİN BAYRAĞINA SAHİP ÇIKTI

Nazilli Eğriboyun Mezarlığı'nda Şehit Yıldıray Nart’ın kabrinde bulunan demir çardaktaki Türk Bayrağı'nın alındığını öğrenen Başkan Kürşat Engin Özcan, Şehidin mezarlığını ziyaret etti. Yanında getirdiği bayrakları çardağa asan Özcan, “Şehidimizin bayrağını kimse ellemesin. Onlar bu bayrak için kanlarını verdiler” dedi.

Mersin’de görev yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybederek Şehit olan Yıldıray Nart’ın Nazilli Eğriboyun Mezarlığı'ndaki mezarı başındaki Türk bayrağı kimliği belirsiz kişiler tarafından alındı. Üzüntü veren olayı öğrenen Nart’ın yakınları, sosyal medya hesapları üzerinden ‘Şehidin bayrağını çalmakla ne geçti eline hıyar, ne söyleyeyim sana ben’ diyerek tepki gösterdi. Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımları gören Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, talimat vererek Yıldıray Nart’ın mezarına bayrak getirilmesini istedi. Mezarlığa gelen Başkan Özcan, kendi elleriyle Nart’ın mezarlığına 2 adet bayrak astı. CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ve İYİ Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri başkan Özcan'ı bayrak asarken yalnız bırakmadı. Sevim ve Kural, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile birlikte Türk bayraklarını çardağa yeniden astı.

"BAYRAĞIMIZ KUTSALIMIZDIR"
Olayın kötü niyetli bir eylem olduğunu düşünmediklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Şehidin bayrağını kimsenin ellememesini rica etti. Özcan, “Vatandaşlarımızın paylaşımı üzerine gördüğümüz olay bizleri oldukça rahatsız etti. Bayrağımız en kutsalımızdır. Ona uzanan eller mutlaka kırılmalıdır. Biz bunun kötü niyetli bir eylem olduğunu düşünmüyoruz. Birileri bayrağa ihtiyaç duymuş ve almış olabilir. Ama bu doğru bir hareket değil. Bizden herkes istediği zaman bayrak temin edebilir. Şehitlerimizin kabri başında dalgalanan bayraklarımızı kimse ellemesin. Onlar bu bayrak için kanlarını verdiler. Bayrağımızın rengi onlardan geliyor. Bizler kötü niyetle alınmadığını düşündüğümüz bayrağımızın yerine yeni bayraklarımızı ilave ettik. İnşallah bundan sonra bu tür olaylarla karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER