© © 2022 Nazilli Gündem

NAZ-KOOP 2. SÜMERBANK OLACAK

Nazilli’de bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen EXPONAZ AGRO Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyarete açıldı.

Ege Bölgesi’nin, tarım, hayvancılık ve gıda teknolojileri sektörüne damgasını vuracak olan 3. Exponaz Agro Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyarete açıldı.
Şirinevler Mahallesi Eşref Özel Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirilen açılışa CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler, Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, siyasi parti, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Tarım insanlığın en eski uğraşlarından biri olmasına rağmen son dönemde stratejik önemini arttıran bir sektör haline gelmiştir. İnsan neslinin devamı, sağlıklı beslenme için tarım ve hayvancılık olmazsa olmazdır. Kestane üretiminde Aydın ilinin yüzde 38’ini, Türkiye üretiminin yüzde 12.5, incir üretiminde Aydın ilinin yüzde 21, Türkiye üretiminin yüzde 13’nü gerçekleştirmektedir” dedi.
NAZ-KOOP’un kurulması ile ilçe ekonomisinin güçleneceğini söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Maalesef Atatürk’ün bu mirasına sahip çıkamadık, Sümerbank gidince Nazilli’nin ekonomisi de ciddi derecede çöktü. İşte bizler de ikinci Sümerbank olarak adlandırdığımız ve Sümerbank’ın yerini tutacağına inandığımız NAZ-KOOP’u büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kurduk. Ben inanıyorum ki bundan böyle NAZ-KOOP, Nazilli’nin ekonomisini Sümerbank gibi geliştirecektir” dedi.
Nazilli’de üretilen ürünleri değerlendirmek ve katma değer kazandırabilmek için NAZ-KOOP’u kurduklarını söyleyen Özcan, “6 Ocak 2020 tarihi itibariyle resmi belgemiz elimize geçti. Yarın itibariyle de üye kayıtlarına başlayacağız. Bütün üyelerimizi NAZ-KOOP’ a kayıt olup destek vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
İnsan sağlığının ve toprağın korunması gerektiğine dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Allah öyle bir toprak bahşetmiş ki Türkiye’nin en verimli topraklarının üzerinde yaşıyoruz. Aydın ekonomisinin yüzde 51’i tarıma dayalı. Bizler gelecek nesillere sağlıklı bir çevre aktarmak zorundayız. Nazilli’de 2 tane jeotermal firması sondaj açmak üzere. Buradan şunu söylemek istiyorum; Allah yerin altında bu kaynağı bize vermiş, biz temiz enerjiye karşı değiliz. Ama bunu çıkarırken bütün kurallara uygun çıkması en iyisi olur. İnsan sağlığına saygılı olmak gerekir. Bu toprakları ve çevreyi gelecek nesillere aktarmak zorundayız” dedi.
Fuarda emeği geçenlere teşekkür eden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül; “Aydın bir tarım kenti. Köylerden şehirlere taşınıyoruz. Üretmeyen bir toplum haline geldik. O nedenle tarım fuarları çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
84 firma tarafından yaklaşık 400 markanın tanıtımının yapılacağı fuar 12 Ocak Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER