© © 2022 Nazilli Gündem

NAZİLLİ ATATÜRK'Ü ANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümünde Nazilli'de anma etkinlikleri düzenlendi.

Nazilli’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program izlendi.
Programa, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, Nazilli Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her yıl daha büyük bir özlemle andıklarını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Ulu Önderimiz, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" sözlerini kaydetti.
Atatürk’ü gelecek nesillere daha iyi anlatmak için her zaman daha çok çalışmak gerektiğini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, “Bugün burada, bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkanı yoktur. Hakkında binlerce kitap yazılan, sayısız araştırma ve makalelere konu olan Atatürk’ü ve Onun muazzam kişiliğini bütün yönleri ile anlatamayız. Atatürk yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir” diye konuştu.
Atatürk konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından, Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER