© © 2022 Nazilli Gündem

NAZİLLİ BALIK PAZARI HAREKETLENDİ

Av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahlardaki yerini alan balık, Nazilli'de tezgahları şenlendirdi.

Nazilli'de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan balık pazarında hareketli günler yaşanıyor. Eylül ayının başında av yasağının bitmesiyle tezgahları renklendiren balıkların çeşidi artarken, fiyatları düşmeye devam ediyor. Sezonun ilk günlerinde 25 liradan alıcısı bulunan hamsi 20, sardalya ise 15 liradan satılıyor. Yeni sezonda bol balık olacağını söyleyen balık pazarı esnaflarından Fatma Gürdal, "Yeni sezon hayırlı olsun. Bu sezon başta hamsi olmak üzere balığın çok olacağı düşünüyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte balıklar daha da lezzetlenecek. Faydası açısından haftada en az 1 kez balık yemeliyiz. Özellikle çocuklarımız için Sardalya ve Palamut tavsiye ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı balık tezgahlarımıza bekliyoruz" dedi. 

"FİYATLAR DÜŞECEK" 
Nazilli Balık Pazarı'nda 30 yıldır balıkçılık mesleğiyle uğraştığını söyleyen İlhami Erdemli, "Öncelikle tüm balıkçı esnafına hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Eylül ayının ilk haftalarından balık fiyatları biraz yüksek. Önümüzdeki günlerde  havaların soğumasıyla birlikte fiyatların düşmesini bekliyoruz. Tüm esnaflarımız için sezonun iyi geçmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Nazilli Balık Pazarı'nda Hamsi ve İstavrit'in 20, Sardalya balığının 15, Çıpra ve Levrek balıklarının 35, Barbun'un ise 50 liradan satıldığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER