© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli Belediyesinden Otizm ve Down Sendromlu Çocuklara Özel Kurs

Otizmli ve down sendromlu çocukların sporla bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Nazilli Belediyesi tarafından çocuklara jimnastik ve zumba eğitimi verilmeye başlandı Derslere katılan çocuklar hem spor yapacak, hem de müzik eşliğinde gönüllerince eğlenecek

Otizmli ve down sendromlu çocukların spor aracılığı ile bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal olarak gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Nazilli Belediyesi tarafından jimnastik ve zumba dersleri verilmeye başlandı.  Nazilli Belediyesi’nin başlattığı projede otizmli ve down sendromlu çocuklar, Lütfü Selek Kültür Merkezi Merkezi’nde uzman eğitmenlerle birlikte jimnastik yapacak. Her hafta Cuma günleri saat 10.00 ile 12.00’da verilecek eğitim için Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, tüm otizm ve down sendromlu çocukların katılım sağlaması adına Nazilli halkına duyuruda bulundu.

“YAZ OKULUMUZA BEKLİYORUZ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Otizm ve down sendromlu çocuklarımıza jimnastik ve zumba dersler vermek adına kurslarımız başlamıştır. Otizmli ve down sendromlu çocuklarımıza verilen derslerde yapılan etkinliklerle birçok çocuğun hareket ve denge kabiliyeti gelişirken sosyalleşmesi de sağlanıyor. Bu kapsamda derslere katılan çocuklar hem spor yapıyor hem de müzik eşliğinde gönüllerince eğleniyor. Tüm velilerimize seslenerek çocuklarımızı bu kursa katılmalarını bekliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER