© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli Hayvan Pazarı’nda bayram hazırlıkları sürüyor.

Bayramın yaklaşmasıyla hareketlenmeye başlayan pazarda, kurbanlık hayvan satıcıları, hayvan satışlarının istenilen seviyede olmadığını belirtti. 30 yıldır hayvancılıkla uğraşan ve Isparta’dan Nazilli’ye küçükbaş koyun satmak için gelen Önder Ünlü, bu seneki küçükbaş hayvan satış fiyatları hakkında açıklamada bulundu.

Ünlü açıklamasında; “Kurban fiyatları geçen yıldan bir miktar daha iyi. Küçükbaş hayvan fiyatları 1.000 TL-2.000 TL arasında değişiyor. Hareket şu anda istediğimiz seviyede değil. Son 2-3 gün hareketleneceğini düşünüyoruz. Devlet tarafından emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin faydalı olabileceğini düşünüyoruz. Pazar bu sayede hareketlenecektir” dedi.
6 yıldır Bingöl’den Nazilli’ye kurbanlık satışı için gelen keçi satıcısı Akif Açıkyer, “Bu yıl kurban bayramı öncesi satışlarda hareketliliğin olmadığını” söyledi.
Maaşların ve ikramiyelerin geç yattığını belirten Açıkyer, “Maaş ve ikramiyelerin yatmaması bizi etkiliyor. 6 gündür buradayız daha hayvan satamadık. Vatandaşın maaşını alıp, alışveriş yapmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız geçen sene ile aynı. 1.100 TL ile 1.500 TL arası satıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız içinde 900 TL’ye kadar düşebiliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER