© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli Türkiye’nin Gururu Oldu

Bosna Hersek'in Konyits kentinde düzenlenen 19'uncu Uluslararası Folklor Festivali'nde Türkiye'yi Nazilli temsil etti. Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Sırbistan ve Endonezya gibi ülkelerin iştirak ettiği festivalde, Nazilli gurubu ve Endonezya'dan gelen ekiplerin gösterileri uzun süre alkış aldı.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve kendisine eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Başkan Vekilleri Mustafa Tınaz ile Soner Yelkovan, diplomatik davetle Bosna Hersek'in Konyits kentinde düzenlenen 19'uncu Uluslararası Folklor Festivali'ne Türkiye'yi temsilen katılmıştı. Nazilli ve Bosna Hersek arasında birçok alanda iş birliği yapmak amacıyla ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştiren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve beraberindeki heyetten kendileri dönmeden, güzel haberleri geldi. Özcan ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek'teki programı çerçevesinde Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ve çeşitli belediyelerin başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bosna Hersek'in Konyits kentinde düzenlenen 19’uncu Uluslararası Folklor Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu yaptıkları gösteriler ile Nazilli’nin göğsünü kabartırken, Mostar şehrinde, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu’nun muhteşem zeybek gösterileri festivale katılanlar tarafından uzun süre alkışlanırken, medyada büyük yankı yaptı. 

Bosna Hersek’teki soydaşlarımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, " Bosna Hersek ziyaretimizde, Meclis Başkanı, Başbakan, Kültür, Turizm ve Çevre Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve daha birçok üst düzey devlet adamı ile bir araya geldik. İstişarelerde bulunduk. Nazillimiz ve Bosna Hersek arasında kültürel, ticari ve sosyal alanda birçok ortak proje geliştirecek adımlar attık. Katıldığımız etkinlikler ve temaslarımızda, bundan sonra işbirliği içinde olacağımız güzel dostluklar kurduk. Mostar'da Harmandalı oynayarak Ege kültürünü de tanıtmış olduk. Misafirperverliklerinden dolayı gönül köprüsü kurduğumuz Bosna Hersek'e ve bu kadim topraklardaki tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER