© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli'de 'Betonlaş-MA' Konferansı

Aydın'ın Nazilli’de ‘TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ kapsamında ‘Betonlaş-MA’ konulu konferans verildi. Konferansta Nazilli Fen Lisesi öğrencilerine Doç. Dr. Tahir Kemal Erdem tarafından betonun hayatımızdaki yeri ve nasıl çevreci olabileceği anlatıldı.

Nazilli Fen Lisesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle, Nazilli Belediyesi tiyatro salonunda, ‘TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ kapsamında Betonlaşma konulu konferans gerçekleştirildi. İzmir İleri teknoloji Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tahir Kemal Erdem tarafından sunumunu yaptığı konferansa Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendiroğlu, Nazili İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, Nazilli Fen Lisesi Müdürü Ali Çomruk, Fen Lisesi Pansiyon Müdür Yardımcısı Elvin Öztürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Ayhan Gül’ün sunuculuğunda yapılan konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından okul müdürü Ali Çomruk bir konuşma yaptı. Son olarak Doç. Dr. Tahir Kemal Erdem’in Betonlaş-MA konulu söyleşisine geçildi. Karşılıklı soru ve cevapla son bulan söyleşi plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.

“BİLİM İNSANLARINI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUYORUZ”
TÜBİTAK, 2014 yılından bu yana yürüttüğü ‘Bilim Söyleşileri’ programı ile tüm Türkiye’de 65 bin’den fazla öğrenciye ulaşmıştır diyen Nazilli Fen Lisesi Müdürü Ali Çomruk, “TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinin amacı, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmaktır. Böylelikle öğrencilerimizin, temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularına olan ilgilerini artırmak; bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacı bilim insanının deneyimlerinden yola çıkarak anlamalarına imkan sağlamak amaçlanmaktadır. Bugün TÜBİTAK Bilim Söyleşimizde de bizler; bir bilim insanı olan değerli hocamızın çalışmalarından, kariyerinden araştırmalarından Öğrencilerimiz feyz alarak bilimsel bir kariyerin nasıl şekillenebileceği konusunda bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz” dedi.  

“BİLİMSEL OLARAK NELER YAPABİLECEĞİMİZİ KONUŞTUK”
Betonun insan hayatındaki yerini anlattığını dile getiren Doç. Dr. Tahir Kemal Erdem, “Sunumuma ilk önce üniversitemi tanıtarak başladım. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü son zamanların parlayan yıldızı. Çeşitli kategorilerde ülke sıralamasında ilk üçe giren bir devlet üniversiteyiz. En iyi araştırma 3. Üniversiteyiz. İkinci bölümde de ‘Betonlaşma’ başlığı altında bir söyleşi yaptık. Bu söyleşide benim vurgu yapmak istediğim olay betonlaşma ile tarif edilen olumsuz kavramın aslında betonla ilgili olamadığı, betonun hayatımızın her yerinde olduğu ve betonun çevreci olması için bilimsel olarak neler yapılabilir gibi konuları konuştuk. Özel betonlardan bahsettik. Betonun çok sıradan bir malzeme olmadığı, istediğimiz özelliklere göre betonun özelliklerini değiştirebileceğimiz yöntemleri bahsettim. Ardından da karşılıklı soru cevaba geçtim. Öğrencilerin ilgisi bence çok iyiydi. Sordukları sorulardan bunu anlıyoruz. Nazilli Fen Lisesi öğrencilerini çok umutlu ve hevesli buldum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER