© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli'de CHP ve ADD Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Örgütü, sivil toplum kuruluşların da katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü, Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ıncı yılı dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çelenk sunma töreni düzenledi. Törene, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Mert Öreroğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas, Eğitim-İş Sendikası Nazilli Şube Başkanı Abdullah İçöz, Cumhuriyet Kadınları Nazilli Şube Başkanı Afet Gök Afet Gök Heuschele, parti yöneticileri, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törene katılan kurumların çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

"ATATÜRK VE TÜM ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ"
Nazilli İstasyon meydanı Atatürk  Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde günün anlam ve önemini belirten açıkla CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz tarafından yapıldı. Kurnaz, "Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milletinin karakterine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin 96. yılına kavuşmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Yıllar boyu verdiği bağımsızlık mücadelesinde döktüğü kan, acı ve gözyaşına rağmen muzaffer ayrılan yeni Türk Devleti’nin ilk Anayasası’nda ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek, milletin efendiliğini her şeyden üstün tutan Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Yarın Cumhuriyeti ilân edeceğiz’ demesinin üzerinden tam 96 yıl geçti. Cumhuriyet aydınlanma seferberliğidir, demokrasidir, hukuk devletidir, kadın erkek eşitliğidir. Cumhuriyet eşit yurttaşların onurlu birliğidir. Cumhuriyet aydınlık medeniyet için hep doğru yönü gösteren şaşmaz bir pusuladır. Savaşlardan bitap düşmüş bir milletin Cumhuriyet rejimi ile birlikte en büyük gayesi kalkınma ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak olmuştur. Cumhuriyet okullar yapmış ve milli eğitim ordusunu oluşturan öğretmenler yetiştirmiştir. Yıllarca süren savaşlarda yetim kalan çocuklarımıza Cumhuriyet sahip çıkmıştır. Biz millet olarak türlü zorluklardan bugünlere gelirken, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve demokrasinin yolunu açan değerlerimize her koşulda sahip çıkmamız gerektiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bizim mücadelemiz sadece Cumhuriyet’e sahip çıkma mücadelesi değil, kayıtsız şartsız milletin olan egemenliğin, hiçbir surette belli bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaması mücadelesidir.  Büyük zorluklarla, fedakârlıklarla kurulmuş olan Cumhuriyet bu mücadeleye değer. Bu cennet vatanı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnettarız. Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER