© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli'de 'Geleceğe Nefes' için diktiler!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 'Bugün Fidan Yarın Nefes' sloganıyla 4.500 adet fidan toprakla buluştu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın etkinliği Nazilli'nin Beyerli Mahallesi'nden gerçekleşti.

Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında Nazilli'nin Beyerli  Mahallesi'ne 4 bin 500 fidan dikildi. Fidan dikme törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, Nazilli Jandarma Komutanı Binbaşı Haktan Öztürk, daire müdürüleri, kurum amirleri, meslek odalarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 11 milyon fidanın toprakla buluşması ve yarına nefes olması amacıyla başlatılan kampanyayla ilgili bilgi veren Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay, "Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü olarak dört farklı noktada toplam 8 bin fidan diktik. Beyerli Mahallesi'nde ise 4.500 fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu anlamlı kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Fidan dikiminin ardından protokol üyeleri etkinlikle ilgili görüşlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Kaymakam Arısoy kampanyaya katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da orman varlığının önemine dikkat çekti. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ise denetimli serbestlikten yararlanan ve açık cezaevinde kalan hükümlülerin de etkinlik kapsamında fidan diktiğini belirterek, “Öğleden sonra da Adliye binasının önünde fidan dağıtımı yapacağız. Modern ceza infaz anlayışı insanların ömürlerini dört duvar arasında çürütmekten ziyade kamuya yararlı işlerde çalıştırılmalarını hedefliyor” ifadelerini kullandı. Etkinlik Nazilli Müftüsü Harun Yılmaz tarafından okunan dua ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER