© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı kutlandı!

Nazilli’de, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşının Kabul edilişinin 103. yıldönümü Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen etkinlik ile kutlandı.

Nazilli'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı törenle kutlandı. Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, İlçe Spor Müdürü Güven Eker, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şule Akbaş, Nazilli Baro Temsilcisi Av. Emel Şahin, NDH Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akaya, Siyasi Partilerin Belediye Başkan adayları ve ekipleri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve üyeleri, Efeler, STK’ların temsilcileri ilçede bulunan okul Müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladılar. 

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Sonrasında İstiklal Marşı ile ilgili çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödülleri verildi. 

Ödül töreni sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek yaptığı konuşmasında, “Türk Milletinin Bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran, İstiklal Marşımızın, TBMM’de kabul edilmesinin 103. yıl dönümü kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış kahraman milletimizin bağımsızlık ve hürriyet için göstermiş olduğu büyük fedakarlığın timsali olan İstiklal marşı Milletimizin bağımsızlık simgesidir. İstiklal marşı bizler için yalnızca bir marş değil, her bir dizesiyle geçmişten günümüze gelen sonsuza dek korunması gereken manevi bir mirastır”
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in konuşmasının ardından Menderes Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşının yazılışı, Marşa dönüşmesi yurdun Çanakkale savaşları sonrasında düşmanların Çanakkale’yi terk etmeleriyle ilgili olarak oratoryo ile canlandırılması salonu dolduran davetlilerce büyük alkış aldı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER