© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli'de ‘Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarı’ Paneli

Nazilli'de Nazilli Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarı’ konulu panel düzenlendi. Panel öncesi Tiyatro Salonu'nda Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarını anlatan kısa bir oyun sergilendi.

Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda, İlçe Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilen panele Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Nazilli Kent Konseyi Başkanı ve Naz-Bel Müdürü Bülent Burmaoğlu, İYİ Parti İlçe Başkan adayı Cihat Öztürk, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panele konuşmacı olarak Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Avukat Emel Şahin, Dünya İnsani Dayanışma Derneği Aydın İl Koordinatörü Psikolog Ayşe Gülin Pakatcı, Avukat Damla Boztaş, Avukat Gülşah Serdar Elaldı ve Avukat Nurten Kırca katıldı. İlk olarak Nazilli Belediyesi Tiyatro Topluluğu ve Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından, yönetmen yazar Mukaddes Yüksel’in yazdığı “Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarı’nın işlendiği skeç davetlilere sunuldu.

“BİLİNÇLENİRSEK BUNLARI ENGELLEYEBİLİRİZ”
Bugün toplumumuzun kanayan yarası olan 2 konuda panel düzenlendiğini ifade eden Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Avukat Emel Şahin, “Maalesef kadına şiddet ve çocuk istismarının sayısı giderek artmakta. Çocuklarımız, kadınlarımız yitip gitmekte. Bu değerli çalışma için Nazili Kent Konseyi Kadın Meclisini kutluyorum. Biz konuşmacılar olarak burada bu bilgileri paylaştığımız için mutluyuz. Çok güzel bir katılım oldu. Eğer bilinçlenirsek, doğru müdahalelerde bulunabilirsek bunları engelleyebiliriz. Önemli, olan bunun engellenebilecek şeyler olduğunun farkına varmamız” dedi.

“FARKINDALIK YARATTILAR”
Panelistlere bu 2 önemli konuda kendilerini bilgilendirdikleri için teşekkür eden Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, “Bugün ciddi bir travmamız olan panele katıldık. Nazilli Kent Koseyi ve Kadın Meclisi başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Toplumdaki önemli bir yaraya parmak bastıkları için teşekkürler. Kent konseyleri toplumda önemli bir yeri. Bunu Nazilli Kent Konseyinin çalışmalarıyla görüyoruz. Böyle çalışmalar devam ediyor. Panel öncesi oynanan oyunda 2 kız babası olarak tüylerim diken diken oldu. Panelistler konuşmalarıyla çok güzel farkındalık yarattılar. Nazilli Belediyesi olarak bu konularda sürekli destekçiyiz. Karanlığı arayacak çocuklara ihtiyacımız var. Bu da sağlıklı bireylerden geçiyor” ifadelerini kullandı. 

Panelin sonunda panelistlere çiçek takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER