© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli’de karpuz fiyatları düştü

Nazilli’de sezon başı kilosu 10 liradan satılan karpuzun fiyatı 2 liraya düştü. Fiyatlardaki düşüş hem vatandaşı hem esnafı memnun etti.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların daha çok talep gösterdiği karpuzun fiyatı vatandaşları memnun edecek seviyede düşüş gösterdi. Sezona kilosu 10 liradan giren karpuz, Salı Pazarı’nda kilosu 2 liradan satıldı. Pazar yerinde meyve ve sebze tezgahlarındaki bazı ürünlerin etiketlerinde de düşüş olduğu gözlemlendi. Nazilli’de yaklaşık 30 yıldır karpuz satışı yaptığını söyleyen Erkan Taşdemir, fiyatlardaki düşüş nedeniyle işlerin hareketlendiğini söyledi.


FİYAT DÜŞTÜ TALEP ARTTI
Sezon itibariyle karpuzun olabileceği en düşük fiyatta olduğunu söyleyen pazarcı esnafı Taşdemir, “Karpuzun en bol olduğu dönemdeyiz. Sezon başında kilosunu 10 liradan sattığımız karpuzun şu an kilo fiyatı 2 lira. Biz de Burukanlar Manav olarak son dönemde artan fiyatlar ve sıcak havalar nedeniyle bunalan vatandaşlarımıza 2 liradan karpuz yedirelim dedik ve kampanya başlattık. Vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi. Allah’a şükür işlerimiz çok daha hızlandı. Bu durumdan alıcı da memnun satıcı da. Çünkü kahvede çay en düşük 2.5 lira biz de karpuz 2 lira. Karpuzun en ucuz dönemi” dedi.



 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER