© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli'de Künefe ve Kebap Festivali

Nazilli Cumhuriyet Parkı’nda Hatay Yöresel Ürünler Festivali kapılarını açtı. Çoğunluğu Hataylı depremzede esnaflardan oluşan katılımcıların stant açtığı festival 12 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek. Festivalde Hatay, Erzurum, Erzincan, Kars, Gümüşhane gibi illerin yöresel ürünleri bulmak mümkün.

HATAY SOFRASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Hataylı esnaf Serhat Zencir, Hatay mutfağının meşhur yemekleri tepsi kebabı, kağıt kebabı, belen tava, harbiye kebabı, içli köfte biberli ekmek gibi ürünleri Nazillili vatandaşların beğenisine sunuyor. “Hatay Sofrası” standında kebaplar 300 liradan, biberli ekmek ve içli köftenin tanesi 50 liradan satılıyor.

ÇEŞİT ÇEŞİT PEYNİRLER TEZGAHLARI SÜSLÜYOR
Festivalde peynir standı bulunan Hatay, Trabzon, Erzincan, Kars illerinin meşhur peynir ve tereyağı çeşitlerini Nazilli halkına sunuyor. Stantta Erzurum küflü çeçil peyniri, Erzincan tam yağlı tulum peyniri, kuymaklık peynir ve tereyağının kilosu 300 liradan, koyun keçi peyniri ile Kars kaşarının kilosu 400 liradan satılıyor. Festivalde Gümüşhane yöresinin tatlılarını tanıtan Aziz Can ise narlı, dut pekmezli, ballı, fındıklı cevizli sucuklar ile çeşitli tatlı ve kömelerin satışını yapıyor. Gümüşhane standındaki ürünler kilosu 400 liradan satılıyor.




 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER