© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli'de tartışma yeniden alevlendi!

Nazilli'de okul bahçelerinde düğün ve cemiyetlerin yapılmasının yasaklanması düğün sezonunda düğün yapacakları düşündürüyor.

Nazilli'de Kasım ayında gündeme gelen Okul bahçeleri ve Belediyeye ait pazar yerlerinde düğün ve sünnet yapılıp yapılmayacağı konusu tekrar tartışılmaya başladı. Yüksek düğün salonu fiyatlarından dolayı maddi imkanı kısıtlı vatandaşlar, gelen yasaktan dolayı isyan ederken, düğün salonu sahipleri ise okullardaki yasağın olması gerektiğini savundu. Bu durumda en çok mağduriyeti yaşayan vatandaş yetkililerden okulların tekrar düğün ve cemiyetlere açılmasını istiyorlar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek,”Yaklaşık 1 ay önce Danıştay kararına göre tüm Türkiye’de okullarda düğün yapılması yasaklandı. Bu kararı ne kaymakamlık nede biz karar verebiliriz. Halkımızın mağduriyetinden dolayı okullarda düğünlerin tekrar yapılması için talebi var. Bize öyle bir çalışma gelirse gerekeni yaparız. Sadece karardan önce sözleşmesi yapılmış olan düğünler okullarda yapılacak. Danıştay kararı ne olursa bizler onu yerine getirmekle hükümlüyüz” diye konuştu.

Öte yandan belediyeye ait pazar yerlerinde sadece sünnet cemiyetinin yapılacağı, düğünlere ise izin verilmeyeceği öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER