© © 2022 Nazilli Gündem

Nazillili tıp insanı Mustafa Ayas'ın büyük başarısı

İzmir’de özel bir hastanede Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak çalışan Nazillili Operatör Doktor Mustafa Ayas uluslararası bir seminerde konuşmacı olarak Endonezya’ya davet edildi.

İzmir’de Medifema Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak çalışan Nazillili Op. Dr. Emekli tabip Albay Mustafa Ayas, İllizarov Tekniği ve Uygulama Pratikleri kitabıyla tıp dünyasında ses getirerek herkes tarafından tanındı. Yaptığı başarılı ameliyatlarla da tanınan başarılı bilim insanı, bu zamana öğrendiklerini meslektaşlarıyla paylaşmak ve tecrübelerini anlatmak için Endonezya davet edildi.  
Doktor Mustafa Ayas ayrıca Endonezya’da sadece seminerde konuşmacı olarak değil, diğer doktorlarında izleyeceği ameliyatlara da gireceği öğrenildi. Ayas, 3 Temmuz Cuma online canlı bağlanarak seminer verecek, daha sonra uzmanlık alanında ameliyat için pandemi sürecinin gidişatına bağlı olarak Endonezya’ya gideceği belirtildi.

MUSTAFA AYAS KİMDİR?
Aydın’ın Nazilli ilçesinde 1966 yılında doğan Mustafa Ayas, ilkokulu Turan, ortaokulu da Beşeyül’de, liseyi de Gölcük lisesinde tamamladı. Üniversiteyi Gülhane Askeri Tıp Üniversitesinde okudu ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı oldu. Ankara, Patnos ve Eğirdir’de çalışan Ayas, İzmir Askeri Hastanesinden emekliye ayrıldı. Emekli olduktan sonra İzmir’de Medifema Hastanesinde çalışmaya başladı. Başarılı tıp insanı Mustafa Ayas yaptığı başarılı ameliyatlarla ismini duyurdu. Ayas, Türkiye geneli boy uzatma ve problemli kırıkların tedavisinde kullanılan ilizarov yöntemini uyguladı. Rusya’da da bir süre kalça kırıkları üzerine eğitim aldı. Ayas ayrıca İllizarov Tekniği ve Uygulama Pratikleri isimli kitap yazdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER