© © 2022 Nazilli Gündem

Nazilli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Çoşkuyla Kutlandı

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü Nazilli’de büyük coşku ile kutlandı. Nazilli İstasyon Meydanında yapılan tören yıllar öncesinde yapılan büyük kutlamaları hatırlattı.

Nazilli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 97. ‘inci yıldönümü Belediye meydanından atılan 5 pare top atışı ile başladı. Nazillililerin yoğun ilgi gösterdiği Kurtuluş Günü etkinliklerine AK Parti Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Haktan Öztürk Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, STK’lar Siyasi Parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş  katıldı. 
İstasyon Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye çelenkleri, Kaymakam Arısoy ile Belediye Başkanı Özcan tarafından sunuldu. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarını yapmalarının ardından sırasıyla Nazilli Belediyesi Mehter Takımı ve yerli ve yabancı Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve şiirler okundu. Uzun yıllar önce yapıldığı gibi STK’lar, Nazillili Esnaflar, Odalar ve programa katılan ekiler tarafından yapılan kortej sonunda törene katılan protokol üyeleri Eğriboyun Mezarlığında Hacı Süleyman Efendi, Demirci Mehmet Efe, Gaziler ve Şehitlik Mezarlarını ziyaret etti. 

Vatanın 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edilmesiyle başlayan süreci  ve yaşatılan zulümleri anlatan Belediye Başkan Kürşat Engin Özcan “Nazilli işgalden düşman zulmünden  5 Eylül 1922’de kurtuldu. Allah bir daha işgal göstermesin. Kurtuluş günümüz kutlu olsun. Yurdumuz 97 yıl öncesinde çektiği bu zor günlerden el ve gönül birliğiyle herkes omuz omuza vererek kurtulmuştur. Bugün ülkemizde yaşanan sıkıntılardan da buhranlardan da bu şekilde kurtulacaktır. Bu topraklar tarihte Türk’tü, bugünde Türk, ilelebet Türk kalacaktır” dedi.

Nazilli’nin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü kutlarken kahramanlık destanları yazan, vatanı düşmanlardan temizleyen ecdadımıza rahmet, minnet ve hayırla yad ederek konuşmasına başlayan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu yurdun dört bir yanında olduğu gibi bundan tam 97 yıl önce 5 Eylül 19tarihinde Nazilli’de de tezahür etmiştir. Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiş, Nazillimiz işgalcilerden temizlenmiş, bu büyük mücadelede Nazilli Halkı da üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Rabbim bu memlekete bir daha Kurtuluş Savaşı yaşatmasın. Türk milleti var olduğu günden bu yana vatanını ve milletini sevmeyi, bağımsız yaşamayı ve bağımsızlığını kanı pahasına korumayı ilke edinmiş bir millettir. Hiç şüphesiz yarına umutla bakarken, gelişmiş bir Türkiye için çabalarken tarihimizi asla unutmamalıyız. Milli Mücadele ruhunu her alanda canlı tutmalıyız. Memleketimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmalıyız” diye konuştu. 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER