© © 2022 Nazilli Gündem

ODUN ATEŞİNDE ÇAYA YOĞUN İLGİ

Aydın'ın Nazilli ilçesinde odun ateşinde çay yapan Ahmet Koç'un işlettiği çay ocağı yoğun ilgi görüyor. Koç, mekanında kumda kahve yaparak müşterilerine alternatif lezzetler sunuyor.

Nazilli Altıntaş Mahallesi Uzun Çarşı’da Efe Dadaş Çay Ocağını işleten Ahmet Koç, çayı tüp yerine odun ateşinde yapıyor. Koç'un odun ateşinde yaptığı çay ve kumda yaptığı kahve vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.
Çarşı içindeki bir işletmenin devren satılık olduğunu gören Koç, alışılmış çay ocağı yerine farklı bir şey yapmak istedi. Koç Samsun’da özel olarak yaptırdığı odun ocaklı çay makinasıyla Nazilli’de bir ilki yapmış oldu. Odun ocağında çayın yanında, kumda kahve ile de müşterilerine hizmet veriyor. Müşterilere değişik ve tercih sebebi olsun diye ilk defa Nazilli’de böyle bir şey yaptığını dile getiren Efe Dadaş Çay Ocağı işletmecisi Ahmet Koç, “Yıllar önce babam odun ateşinde yapardı. Erzurum’da yapardı. O zamandan aklımda kalmıştı. Ocağını Samsun’da özel olarak yaptırdım. Odun ocağında çayı, kumda da kahveyi yapıyorum. Bunu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Müşterilerim çok memnun. Ateşte yapılan çay, tüpte yapılan çayın yanında çok farklı. Herkesi Efe Dadaş Çay Ocağımıza bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Uzun Çarşı esnaflarından Kenan Çerezci(47)Çayı gayet güzel. Açıldığı günden bu yana buradan açıyoruz. Çayın tadı gayet güzel. Tüpün verdiği tattan daha güzel. Herkese tavsiye ederim” dedi. Bize burayı, tatlarını övdükleri için geldik diyen Fehmi Altınöz ve Mustafa Doğaç ise Karacasu Ataeymir’den geldiklerini dile getirirken, “Kumda kahvenin tadı dedikleri gibi çok güzelmiş. Eskiden büyüklerimizden bu tadı biliyorduk. Bizi tekrar o günlere götürdükleri için teşekkürler” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER