© © 2022 Nazilli Gündem

OTOMOBİLİN EFESİNE, TÜRKİYENİN EFESİ YAKIŞIR !

Volkswagen fabrikasının Aydın’da kurulması için Çerçioğlu'nun yaptığı çağrıya bir destekte Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan’dan geldi.

Volkswagen fabrikasının Aydın’da kurulması için  Çerçioğlu'nun yaptığı çağrıya bir destekte Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan’dan geldi.
Nuri Arslan yaptığı açıklamada "Tüm Dünya’da bilinen ve pazarı olan otomobil markası Volkswagen şirketi tarafından Türkiye’de yeni bir fabrika kurulacağı Hükümetimiz tarafından açıklanmış, yer seçimiyle ilgili çeşitli girişimler olduğu ifade edilmiştir. 
Bu stratejik yatırımın Nazilli Ticaret Odası olarak sorumluluk sahamızda olan Aydın’ın doğu bölgesinde yapılmasını uygun görüyor, destekliyor ve istiyoruz. 
Uygun iklim yapısı, eğitim düzeyinin yüksekliği, lojistik açıdan kolaylıklar barındırması, kara hava ve deniz yollarına yakınlığı nedeniyle bu yatırımın Aydın’ın doğusuna yapılmasının daha uygun olacağı düşüncesindeyiz. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarınve  siyasi parti temsilcilerimizin güç birliği yaparak yatırımın Nazilli, Sultanhisar, Yenipazar, Bozdoğan, Kuyucak, Karacasu ve Buharkent ilçelerimizin bulunduğu  bölgeye yapılmasını sağlamaları gerekmektedir. Bölgemizde yatırıma uygun bir çok alan bulunduğu unutulmamalıdır. Gereksiz siyasi çekişmelerle bölgemizde kurulacak bir fabrikanın herhangi bir sebeple başka bir bölgede yapılmasının sonuçlarına hepimiz katlanmak zorunda kalabiliriz. 
Bu konuda AydınBüyükşehir Belediye Başkanlığına, İlçe Belediye Başkanlarımıza ve Aydın milletvekillerimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Herkesi kararlılıkla dayanışma içinde yatırımın Aydın’ın doğusuna yapılması için gayret sarf etmeye davet ediyoruz. Nazilli Ticaret Odası olarak bu konuda her türlü çalışmaya ve güç birliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. 
Bölgemize yapılacak her yatırım için birlikte hareket etmeli, sen yaptın ben yaptım kavgasına girilmemelidir.
Nazilli Ticaret Odası bu birlikteliğin sağlanması için tüm sorumluluğu üstlenmeye hazırdır. 
Türkiye Cumhuriyetinin ilk sanayi kuruluşlarından Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasından sonra bölgemize aynı ölçekte bir yatırım yapılmamış, bazı teşebbüslerde amacına ulaşmamıştır. 
Bu nedenle 123.tesisini kuracak olan Volkswagen Otomobil Fabrikasının bu bölgeyi tercih etmesinde hiçbir engel olmadığını düşünüyoruz. Yatırım için adı geçen diğer iller sanayileşme açısından belirli bir seviye ulaşmış tabiri caiz ise doymuş bölgelerdir. Bu nedenle belirli bir sosyo kültürel düzeye erişmiş ancak  yatırıma ve istihdama ihtiyaç duyan Nazilli Bölgesinin Volkswagen fabrikası için ideal bir seçim olacağına canı yürekten inanıyoruz. 
Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz." sözlerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER