© © 2022 Nazilli Gündem

Özel Altın Çocuk Gündüz Bakım Evi düzenlenen tören ile hizmete başladı

Şirinevler mahallesinde trafik gürültüsünden uzak çevre güvenliği emniyetli 1000 metre kare bahçeli, kapalı ve açık oyun parkurlu, kum havuzlu, hobi bahçeli, doğal ve tabi ortama sahip Altın Çoçuk Gündüz Bakım Evinde 3 ile 6 yaş arası çocuklara eğitim verilecek.

Özel Altın Çocuk Gündüz Bakım Evi düzenlenen tören ile hizmete girdi. Nazilli Eğitim Kültür Sanat ve Çevre Geliştirme Derneği ve hayırsever vatandaşların destekleri ile yapılan okulun açılış törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Müftüsü Harun Yılmaz, Eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Okul bahçesinde düzenlenen açılış töreninde Nazilli Eğitim Kültür Sanat ve Çevre Geliştirme Derneği Kurucu Temsilcisi Necdet Konuklar, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparak yapım aşamasından hizmet aşamasına kadar yaşanan süreç hakkında bilgi verdi. Bir yıllık hedefin varsa ekin ek, on yıllık hedefin varsa ağaç dik, yüz yıllık hedefin varsa insan yetiştir ifadeleriyle konuşmasına başlayan Konuklar, “ Bir insanın karakteri 0ile 6 yaş arası oluşur ve bu bir ömür boyu o karakterle yaşar. Bu nedenle okul öncesi eğitimin çok önemli olduğu bilinci ile bizlerde gündüz bakım evimizde sağlam karakterli, güzel ve ahlak ve davranışlı, Rabbini bilen, peygamberini tanıyan, anne babasına, atasına, ülkesine, milletine saygılı, itaatli hürmetkâr, hizmetkâr evlatlar, nesiller yetişmesine vesile olmak istiyoruz. Bu amaç ve gaye ile Nazillimize güzel bir eğitim yuvası kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Nazillinin iyi ve güzel şeylere layık olduğunu ve Nazilli’de iyi ve güzel şeylerin olmaya devam ettiğini vurgulayarak bu noktada katkısı olan herkese teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ; “Bu gün burada birlik ve beraberlik için neler yapılabileceğinin bir örneğini daha görmüş bulunmaktayız. Yaklaşık 3 sene önce soğuk bir kış günüydü bu binanın temelinin atıldığında. İnsanlar geldiklerinde burada kreş mi olur, anaokulu mu olur, kim gelir diyorlardı. Ama birlik beraberlik içerisinde hareket edildiğinde memleketimizin güzide noktasında güzide bir eser oluşturdukları için çok değerli heyete, derneğe ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. İnşallah memleketimizin her tarafını böyle güzel donatılar ile süsleyelim. Gençlerimizin eğitimi için çocuklarımızın geleceği için bu tür güzel hareketleri yaptıklarından dolayı, değerli katkılarından dolayı, en temelinden son noktasına kadar bütün katkı sağlayanlara teşekkür ediyor Allah razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı. 
Açılışa katılamayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in selamını ileterek konuşmasına başlayan Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy “Eğitim önemli ve ciddi mesele. Günümüzün dünyasında kaynakların en kıymetlisi ve önemlisi insan kaynağı. Dolayısıyla insanlarımızı ve özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı iyi eğitmek yükümlülüğü içerisindeyiz. Eğitim denen mefhumda beşikten mezara kadar süren bir süreç. Özellikle çocuklarımız ilköğrenim seviyesine gelmeden önce anaokullarında, bakımevlerinde alacakları eğitimde ilkokula hazırlanmaları konusunda çok önemli. Bu anlamda altını özellikle çizmek istiyorum. Artık muhatap olarak karşımıza aldığımız çocuklarımız yeni nesil X kuşağı çocukları. Sabırları daha az, IQ ları bizden daha yüksek. Dolayısıyla özellikle devletimizin eğitim öğretim konusunda yapmış olduğu yatırımlar ve çalışmaların yüksek seviyelere gelmesine rağmen, Sivil toplum Örgütlerinin inisiyatif alarak bu yarışta omuz vermesini, destek vermesini çok kıymetli buluyorum. Bu kurumumuzun yerinin bağışından, inşasına ve en son çivisinin çakılmasına kadar emeği geçen her kese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Nazilli Müftüsü Harun Yılmaz’ın okuduğu dua sonrası açılış kurdelesini kesen Kaymakam Arısoy, Başkan Özcan, Eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Necdet Konuklar, derslikleri gezerek minikler ile sohbet etti. Çocukların etkinliklerine de dâhil olan Başkan Özcan okulun tüm katlarını gezerek okul Müdüresi İlknur Gürbüz’den bilgiler aldı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER