© © 2022 Nazilli Gündem

PANDEMİDE BALIĞA İLGİ ARTI

Yeni tip Koronavirüs (Kovit-19) salgınının etkisini fazlasıyla hissettirdiği bu günlerde balığa olan ilgi arttı. Hamsi ve Sardalya’nın 20 liradan satıldığı Nazilli Balık Pazarı’nda artan satışlar nedeniyle balıkçı esnafının yüzü gülüyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle gıda dışı perakende sektöründe birçok esnafın satışları düşerken bazı esnaflarda alınan önlemler kapsamında kepenk indirdi. Pandemi döneminde market, temizlik, dezenfektan ve gıda sektöründe ise satış patlamaları yaşandığı görüldü. Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler, vitaminler, bitkiler ve ilaç satışlarının %200 arttığı, hatta bazı ürünlerin yok sattığı bu dönemde balık satışları da eğilime ayak uydurdu. Nazilli Balık Pazarı’nda da artan satışlar, balıkçı esnafının yüzünü güldürdü. Fiyatların biraz yüksek olduğunu söyleyen esnaflar, satışlardan oldukça memnun.

“İSTANBUL’DA 40 NAZİLLİ’DE 20 LİRA”
30 yıldır balıkçılık mesleğiyle uğraşan İlhami Erdemli, “Pandemi sürecinde fiyatların yüksek olmasına rağmen yoğun talep var. Bugün tezgahımızda hamsi kilosu 20 lira, sardalye 20 lira, istavrit 25 lira, çupra levrek 50 lira, palamut 25 lira. Hamsi fiyatı normal. İstanbul’da hamsi 40 lira burada 20 lira. Fiyatlar düşmez. Bu sene havanın sıcak olmasından dolayı da az balık var” dedi.

Nazilli Balık Pazarı’nda satış yapan bir başka esnaf Fatma Gürdal ise, “Pandemi de herkes balık alıyor. Fiyatlar yüksek, çünkü balık yok. Depremler de etkiledi balık sezonunu. Vatandaşlar en çok sardalye hamsi ve çupra tercih ediyor” şeklinde konuştu.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER