© © 2022 Nazilli Gündem

Saatçilik mesleği teknolojiye yenik düşüyor

Nazilli’de yıllardır saatçilik mesleğiyle uğraşan Orhan Ersöz, mesleğin zaman içinde teknolojiye yenik düştüğünü ifade ederek, “Akıllı saatlerin, telefonların hayatımıza yerleşmesiyle bizler geri planda kaldık” dedi.

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bazı meslekler unutulmaya yüz tuttu. Bundan en çok etkilenen meslek grupları arasında saatçilik mesleği yer alıyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık saatler kollarda değil cep telefonlarında yer alırken, bu durum saatçi mesleğine büyük darbe vurdu. Nazilli’de baba mesleği saatçiliği 47 yıldır yürüten usta Orhan Ersöz, mesleğin teknolojiden etkilendiğini ifade ederek, en büyük imtihanlarının sabır olduğunu dile getirdi.

“İŞİMİZİN TEK İMTİHANI VE ZORLUĞU SABIR”

Saatçilik mesleğinde çırak yetişmediğini dile getiren Orhan Ersöz, “Hala devam edenlerin dışında mesleği öğrenmek isteyenler yok. 60 yaşındayım, 13 yaşından bu yana saatçilik mesleğini yapıyorum. Baba mesleğim ve severek yaptığım işimi tanımlamak gerekirse göz nuru, el emeği, iğne ile kuyu kazmak diyebilirim. Yeni çıkan akıllı saat tamirlerini yapmıyorum onun dışında her türlü elektronik saati, metalik saatleri yapıyoruz. İşimizin tek imtihanı ve zorluğu sabır. Çırak yetiştiremiyoruz, gelmiyor. Müşterilerim beni sabırla bekler acil gelen işleri zaten yapmıyorum. Akıllı saatlerin, telefonların hayatımıza yerleşmesiyle bizler geri planda kaldık” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER