© © 2022 Nazilli Gündem

SEVİM: Kaş yapayım derken göz çıkarmayın !

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, jeotermal sahaları ile ilgili açıklamada bulundu. Ak Partili vekillere seslenen Sevim, "Bu nasıl akıl tutulmasıdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim yaptığı açıklamada : "Mevcutta bulunan jeslerin denetimsizliği ortada.Çoğunda yeterli geri dönüşüm sisteminin olmamasından dolayı menderes nehrine boşaltılan akışkanların çok değerli tarım arazilerine ,yeraltı ve yerüstü sularına geri dönülmez şekilde zarar verdiği aydının ekolojik hayatını içine soktuğu tehlike ortada. Bacalarında yeterli filitrasyon olmadığı  için, çıkan buhardaki zehirli ağır metaller içeren gazlarla çürük yumurta kokusuyla Aydın ve civarında gündelik yaşamı felç ettiği ortada.
Hal böyleyken, iktidar milletvekilleri çıkıyor, jeotermalin tarımsal kalkınmaya ve turizme olası katkılarından bahsediyorlar . Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Menderes ovası gibi dünyanın en değerli tarım topraklarının olduğu bu bölgeye yapmayı düşündünüz şeyin bir benzerini dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Sayın erim kaçtane jesi yerinde inceleyerek standartlarının yeterli olduğunu uzmanlarca tespit ettirmiştir. Sayın Yavuz mevcutta bulunan jeslerin Aydın ve çevresinin tarımsal ve turizm  alanlarındaki kalkınmasına ne kadar katkısı olduğunu hangi komisyon raporuna dayanarak dile getirebilir.
İktidar milletvekillerine tavsiyem pamuk üreticilerinin destekleme primlerini ödeyemiyorken, çiftçinin üretim maliyetlerini düşürerek tarımsal kalkınma projeleri ortaya koyamıyorken ve ekonomik durumu zorda olan alım gücü düşmüş halka ucuz sebze meyve ve tükettiremiyorken sermayenin taşeronluğunu yapmasınlar!

Siz milletin vekilisiniz, siz Aydın halkının neyi  isteyip neyi istemediğini bilerek ona göre davranmak zorundasınız.
Siz Aydın'ın tamamında halkın yaşadığı coğrafyanın geleceğini belirleme iradesine saygı göstermek zorundasınız.
Siz oldu bittiye getirerek toplumsal kaos ve huzursuzluk yaratmak yerine, jes konusunu referanduma götürerek bu kararı halka bırakmak zorundasınız.

Aksi taktirde Aydın halkını karşınıza alıp size ve jeslere karşı vereceği mücadeleyi baştan kabul etmiş olacaksınız. Gelin çocuklarımıza temiz bir Aydın bırakalım .Gelin çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakalım."
ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER