© © 2022 Nazilli Gündem

SÜSLÜ KADINLAR NAZİLLİ'DE TURLADI

Nazilli'de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu düzenlendi. "Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu" diyen kadınlar renkli görüntüler oluşturdu.

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 2013 yılında İzmir'de başlatılan 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' bu yıl da devam etti. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamındaki etkinlikte, Nazilli'de bisikletini süsleyen kadınlar pedal çevirdi. Belediye Meydanı'nda başlayan etkinlik Nazilli Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Gülşah Türkar'ın basın açıklamasıyla başladı. Türkar, "Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır. Çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Buna dikkat çekmek için süslendik ve bisikletlerimizle yola çıktık" dedi.

EGZOZ KOKUSUNA KARŞI ÇİÇEK KOKUSU
Yolların sadece motorlu araçlara ait olmadığını belirten Türkar, "Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirine biz de destek veriyoruz. Nazilli'de bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda "Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu" diyoruz" şeklinde konuştu. 2 yıl önce kaza sonucu hayatını kaybeden Nihal Kasapoğlu'nu saygı, sevgi ve rahmetle andıklarını söyleyen Türkar, "Eğer bisiklet yolu olsaydı ya da araç sahibi dikkatli olsaydı Nihal Kasapoğlu şu an aramızda olacaktı.Yollarda bisikletimizle daha çok görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının aratacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZCAN AİLESİYLE KATILDI
Dünya genelinde 14 farklı ülke ve 113 şehirde yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun Nazilli etkinliğine Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, eşi Aslı Özcan ve çocuklarıyla birlikte katıldı. Nazilli'de yapılan bu tür etkinliklerin her zaman yanında olacağına söyleyen  Özcan, etkinlik için belediye meydanında bulunan vatandaşlar ile yakından ilgilendi. Fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların talebini geri çevirmeyen Özcan, ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Nazilli Belediye Meydanı'nda başlayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Ordu Caddesi'nden Dallıca köprüsüne kadar devam etti. Tura katılan yaklaşık 100 bisikletli aynı yoldan geri dönerek, belediye meydanında etkinliği sonlandırdı. Şık kıyafetlerle, bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyen kadınlar, "Arabadan in, bisiklete bin" sloganı attı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER