© © 2022 Nazilli Gündem

TEŞEKKÜRLER KÜRŞAT BAŞKAN - HER ŞEY DURU BEBEK İÇİN!

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ‘Diamond Blackfan Anemisi’ hastası olan 11 aylık minik Duru için kan bağışında bulundu. Duru bebek için başlatılan kampanyaya öncülük eden Özcan, Nazillili vatandaşları kan bağışına davet etti.

Nazilli'de yaşayan Osman ve Buse Ergan çiftinin kızları minik Duru için, kök hücre kampanyası başlatıldı. Dünyada nadir görülen 'Diamond Blackfan Anemisi’ hastalığına yakalanan Duru bebeğe, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'dan destek geldi. ‘Duru bebeğin parçası ol’ yazılı görselleri sosyal medya hesaplarında paylaşarak vatandaşlardan kan verip donör olmaları çağrısında bulunan Özcan, belediye hizmet binası giriş katında Kızılay tarafından kurulan statlarda kan bağışında bulunarak kampanyaya öncülük etti. 11 aylık Duru Ergan’ın tekrar hayata tutunabilmesi için böyle bir kampanya başlattıklarını ifade eden Özcan, “Nazilli Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızla birlikte bir kampanya başlattık. Tüm Nazilli halkımızı kök hücre tespiti için kan bağışına davet ediyorum. Önemli bir proje. Nazilli halkımızın iyi niyetine, ferasetine inanıyorum. Halkımızın tamamını burada oluşturduğumuz alana davet ediyorum. Hem belediye personelimize hem Kızılay çalışanlarına duyarlı ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
Türkiye’de uygun kök hücreyi bekleyen pek çok hasta olduğuna dikkat çeken Aydın Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Rıdvan Şenol; “Büyük önem taşıyan ve halkımıza örnek olan bir proje. Sesini duyuramayan binlerce hasta var. Hem kan hem kök hücre bekliyorlar ve ülkemizde dört yıldır faaliyette olan kök hücre bankamızda üyelerimizde artıyor. Dolayısıyla sağlıklı 18-50 yaş aralığındaki kişileri başvuruyla sisteme kaydediyoruz ve eşleşme olduğu takdirde kanser ve lösemi hastalarının çok büyük oranda iyileşme şansı oluyor. Bu anlamda burada yaşayan herkesi kan vermeye ve hastalara umut olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER