© © 2022 Nazilli Gündem

TÜED BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI EMEKLİLER İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu Olağan Toplantısı Ankara’daki Genel Merkez Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda ülkenin ve emeklilerin gündemini değerlendirildi.

TUED Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe’nin de katıldığı toplantıda Türkiye’nin seçimsiz bir döneme girmesinin sorunların çözümü için bir fırsat olduğuna yer verilen sonuç bildirisinde, yatırım, üretim ve istihdamı esas alan yeni bir kalkınma modelinin benimsenmesi gerektiğine dikkat çekildi. 

Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe ve Şube Başkanları tarafından yapılan değerlendirmelerde, emeklilerin öncelikli taleplerine çözüm bulunması istendi. Kurulda Özellikle, emekli aylıklarının hesaplanmasında ve artışında eşitliğin olmamasının, sosyal güvenliğin evrensel ilkeleriyle çeliştiğine yer verildi.


"HER ŞEY EMEKİLERİMİZ İÇİN" 
Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, Başkanlar kurulu toplantısının çok verimli geçtiğini söyledi. Alınan kararlarla ilgili açıklamada bulunan Baştepe, “Toplantıda emeklilerin daha iyi geçmesi için yapılması gerekenleri konuştuk. Her şey emeklilerimizin daha rahat koşullarda yaşaması için. Toplantıda enflasyon nedeniyle aylıklarda oluşan kaybın telafisi için ‘seyyanen zam’ yapılmalı, emeklilerimize refahtan pay verilmeli, emekli aylıkları hesaplama sistemini belirleyen güncellenme katsayısı ve aylık bağlanma oranı, sosyal güvenliğin evrensel normuna göre yeniden belirlenmelidir. 2000 sonrasında emekli olanların intibakları yapılmalı ve emekliler arasında eşitlik sağlanmalıdır. İnsan sağlığını tehdit eden kısıtlamalar ve tasarruflar kaldırılmalı ve devletin güvencesinde olan sağlık hizmetleri, ticari bir anlayışla yürütülmemelidir. Emekliler her türlü katkı paylarından muaf tutulmalıdır. Yüzde 4-5 arasında uygulanan ek ödeme oranları yetersiz kaldığından, en az yüzde 8-9 oranlarına yükseltilmelidir. Dini bayramlar öncesinde ödenmekte olan 1000 lira ikramiyelerin alım gücündeki kayıplar dikkate alınmalı ve yıllık TÜFE artışına göre artırılmalıdır. TOKİ'ye sunulan ve emeklilere TOKİ konutlarından kontenjan ayrılmasını sağlayan uygulamanın kapsamı genişletilmeli ve kontenjan oranı %25'ten, %50'ye çıkarılmalıdır. Hükümetten talebimiz, zorlu kış koşullarında geçimlerine katkı sağlayacak şekilde alt gruptan aylık alan emeklilere 'kira ve yakacak yardımı' adı altında ek bir ödemenin yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER