© © 2022 Nazilli Gündem

TUĞÇE YARDIM BEKLİYOR! HAYDİ EFELER DİYARI...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Tuğçe Bozdoğan, Karaciğer ve Böbrek nakli bekliyor. Tuğçe'nin son dönemde eklem romatizması hastalığına da yakalandığını söyleyen anne Kamile Bozdoğan, yürümekte zorluk çeken kızı için yardımseverlerin desteğiyle evine asansör yapılmasını istiyor.

Şiddet gördüğü gerekçesiyle eşinden ayrılan ve 2 çocuğuyla birlikte Nazilli Sümer Mahallesi'nde yaşayan Kamile Bozdoğan, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililere ve yardımseverlere seslendi. Böbrek yetmezliği nedeniyle 15 yaşındaki kızı Tuğçe'nin haftada 4 gün diyalize gittiğini belirten Bozdoğan, aynı zamanda eklem romatizması hastalığına da yakalanan kızının daha fazla acı çekmemesi için yardımseverlerden evine asansör yapılmasını konusunda destek istedi.  Diyaliz tedavisi öncesi ve sonrasında yaşadıkları dairenin 3'üncü katına Tuğçe'yi kucaklarında indirip çıkardıklarını söyleyen Kamile Bozdoğan, "Karaciğer ve Böbrek nakli için bekleyen kızım haftada 4 gün diyaliz tedavisine gidiyor. Kızımı ben ya da teyzesi kucağımızda indirip çıkarmak zorunda kalıyoruz. Tuğçe bu durumdan dolayı acı çekiyor ve maddi imkansızlıklardan dolayı evimize bir asansör dahi yaptıramıyoruz" dedi.  

"AĞLAYA AĞLAYA EVİMİZE ÇIKIYORUZ" 
Kızının daha fazla acı çekmemesi için yardım severlerden asansör isteyen anne Kamile Bozdoğan, bu duruma artık dayanamadıklarını belirtti. Kamile Bozdoğan, “Şiddet gördüğüm için eşimden ayrıldım. 2 kızımla buraya akrabamın evine geldim. 3’ncü katta çekme katta yaşıyoruz. Büyük kızımın rahatsızlığından dolayı 3’ncü kata inip çıkmakta çok zorlanıyor. Kızım karaciğerindeki enzim eksikliğinden dolayı böbrek bitmiş durumda. Diyaliz hastası. Haftadan 4 gün diyaliz tedavisine gidiyor. Diyalize gider gelirken özelliklede dönüşte çok zorluk çekiyor ve yürüyemiyor. Ağlaya ağlaya eve çıkmaya çalışıyoruz. Bizi getiren şoförler dahi çok üzülüyor. Ben bazen kucağıma alıyorum. Ama bana acıdığı için yavrum elimden tut yavaş yavaş çıkayım diyor. Fakat acısından ağlamaktan çok zor çıkıyor. 3. Katta yaşadığımız için çok zorluk yaşıyoruz. Bu yüzden hayırsever vatandaşlardan kızımın acı çekmemesi için evimize bir asansör yapılması noktasında yardım bekliyorum. Ben onu gördükçe yıkılıyorum, bir şey yapamamanın acısını çekiyorum” diye konuştu. 

"5 YILDIR ORGAN NAKLİ BEKLİYORUZ" 
Tuğçe'nin tedavisi için yapılan masrafların belini büktüğünü dile getiren Bozdoğan, devlet büyüklerine seslendi. Bozdoğan, “Kızım İlik kanseri başlangıcı tedavisi görüyor, eklem romatizması da olduğu için bazen elleri ayakları hiç tutmuyor. Ayrıca her ay Ankara’ya gidiyoruz. Masraflar belimizi büküyor. Yeni bir yaşam kurmak istiyorum. Ama hiçbir gücüm yok. Yardımseverleri yardıma çağırıyorum. 5 senedir karaciğer ve böbrek nakli bekliyoruz. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızdan, sayın Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan ve ilçemizin ileri gelenlerinden yardım istiyorum. En büyük istediğim kızlarımın sağlıklarına kavuşması” ifadelerini kullandı.  

"BAZEN İMKANSIZ OLUYOR" 
Yaklaşık 5 senedir karaciğer ve böbrek nakli beklediğini söyleyen 15 yaşındaki Tuğçe Bozdoğan, “İlk hastalığım çıktığında iltihaplı romatizmam yoktu. Bu hastalıkta ilerledikçe yürümem hareket etmem zorlaştı. Şu an nakil aşamasındayım. Kadavradan nakil bekliyorum. Çocuk olduğum için genç bir verici istiyorlar. O yüzden de bulunması daha zor oluyor. Fizik tedavi de görüyorum. Ama 3’ncü katta yaşadığımız için inip çıkmak benim için çok zor oluyor, bazen de imkansız oluyor. Annem, teyzem yardımcı olmaya çalışıyorlar. O yüzden yardımseverlerden asansör mümkün olursa ve nakil bir verici bulabilirsek çok mutlu olacağım. Şu an açık öğretimden lise 2’ye gidiyorum. Evde eğitime diyalize girdiğim için zaman kalmıyor. İlerde şef aşçı olmak istiyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER