© © 2022 Nazilli Gündem

Uzun: Ben siperlik üretmek istemiyorum!

Nazilli’de Koronavirüs salgını çıktığı günden itibaren Siperlikli Maske üreten ilçede tek firma olan Anka Organizasyonun sahibi Barış Uzun, salgının bir an önce sOna ermesi ve gerçek işi olan organizasyon işine dönmeyi istiyor. Uzun, “Ben siperlik üretmek istemiyorum. Bu salgından kurtulup asıl işim olan düğün sünnet gibi organizasyon işleri yapmak istiyorum. Normal hayata dönmek istiyorum” dedi.


Nazilli Altıntaş Mahallesi 107 sokak Halk Kütüphanesi arkasında organizasyon işi yapan Barış Uzun, yeni tip Koronavirüs(Covid-19) Türkiye’de vakalar görülmeye başlamasının ardından Siperlikli Maske üretimine başladı. Özel siparişle Nazilli’de tek siperlik üreten firma olan Barış Uzun, bir üretimde aynı anda 23 adet, tam kapasite de çalışıldığında ise günde 500 adete kadar üretebildiğini ifade etti. Şu ana kadar da en çok talep açılacak olan kuaför, berber gibi yerlerden talep geldiğini belirtti.

“SİPERLİKLER 5 LİRA”  
Organizasyon sektörünün Koronavirüsten dolayı en büyük darbeyi alan sektörlerden biri olduğunu dile getiren Anka Organizasyon sahibi Barış Uzun, “Siperlikli maske üretmeye yaklaşık 45 gün önce başladık. Sektörümüz kına, nişan ve düğün gibi işleri yapıyoruz. Bu salgından dolayı aynı sektörde olan berber, kuaför, düğün salonları ve bizler ağır darbe aldık. Bu sıkıntılı süreci nasıl atlatırız, bulaşmayı ne kadar azaltabiliriz düşüncesine girdik. Yaptığım araştırmalarım sonucunda lazer yazıcımla siperlik yapabileceğimi öğrendik. Her şeyi tamamladıktan sonra üretime başladım. Bir üretimde 23 adet siperlik üretiyoruz. Sürekli üretmiyor, sipariş üzerine üretiyoruz. Siperliklerimizi 5 liraya satıyoruz, her bütçeye uygun olsun diye” dedi.

“KENDİ İŞİMİ YAPMAK İSTİYORUM”
Amaçlarının siperlikten kar etmek olmadığını ifade eden Barış Uzun, “Asıl işimiz organizasyon. Ben kendi işimi yapmak istiyorum. Bu salgından ülkemin bir an önce kurtulup asıl işime dönmek istiyorum. Nazilli’de tek üretim yapan benim. Bunun dışında entüvasyon kabininden, biyolojik numune alma kabinine kadar yapabiliyorum. Fakat maliyetler çok yüksek olduğu için onların üretimine giremiyorum. Destek gelirse onları da yaparım. Ama dediğim ki uzun süre bu işi yapmak istemiyorum. Lazer makinası olan arkadaşlarda yapmak isterse bu çizimleri paylaşırım. Onlarda üretim yapsınlar, maske yaygınlaşsın bir an önce bu salgını atlatalım. Hep beraber gülelim eğlenelim, düğünlerimizi, sünnetlerimizi yapalım. Rehavete kesinlikle kapılamadan Sağlık Bakanlığın dediği kurallara uyalım. Evde kalalım” ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER