© © 2022 Nazilli Gündem

VİDEO: NAZİLLİ YEŞİLLENİYOR! KURUYAN AĞAÇLARIN YERİNE YENİLERİ DİKİLDİ

Nazilli Belediyesi, kurudukları ve tehlikeye neden oldukları için sökülen ağaçların yerine daha fazla sayıda yeni fidan dikmeye devam ediyor.

Çevreye ve doğaya verdiği önemle tanınan Başkan Özcan, ilçede ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının süreceğini belirtti.
Nazilli Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ilçede ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. Son olarak ekipler tarafından Koca Cami Caddesi üzerinde yer alan ve kurumuş olduğu gerekçesiyle sökülen 2 ağacın yerine 20 tane ağaç dikileceği belirtildi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli’de kişi başına düşen yeşil alan oranını artıracak çalışmalar yaptıklarını, vatandaşların merkezde rahatça nefes alabilecekleri yeşil alanlar oluşturacaklarını söyledi. 

“3 TANESİ AYNI GÜN DİKİLDİ”
Koca Cami Caddesi üzerinde yer alan ve kurumuş olduğu gerekçesiyle sökülen 2 ağacın yerine bitişiğindeki Şehit Mehmet Keskin Parkında uygun görülen yerlere 3 adet ıhlamur ağacı dikildi. Sökülen 2 kurumuş ağaç için toplamda 20 ağacın dikileceğini belirtilirken, diğer fidanların Dallıca Mahallesinde yer alan parklara dikileceği ifade edildi. Nazilli Belediyesi tarafından diğer parklarda da ağaçlarla ilgili bakım ve sulama çalışmalarının devam ettiği, parklarda ve yeşil alanlarda ihtiyaç duyulan yerlere fidan dikimlerinin yapıldığı belirtilerek, bahar ve güz dönemlerinde ise ağaç dikimlerinin yoğun bir şekilde yapılacağı ifade edildi. 
 

“NAZİLLİ’MİZ YEŞİLLENECEK”
Nazilli Belediyesi olarak merkezde vatandaşların nefes alabileceği alanlar yaratmak adına ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, son olarak Nazilli’nin Merkezi’ndeki Şehit Mehmet Keskin Parkı’na ağaçlandırma yaptıklarını belirtti. Başkan Özcan, “Nazilli Belediyesi olarak yeşile, doğaya önem veriyoruz. Şehir içinde vatandaşlarımızın rahatça nefes alabileceği yeşil alanlar oluşturmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak Koca Cami Caddesi üzerinde yer alan 2 adet kurumuş ağacımızın sökülmesinden dolayı bunların yerine bitişiğindeki Şehit Mehmet Keskin Parkına 3 adet ıhlamur ağacı diktik” dedi. 
Öte yandan Başkan Özcan, belediye olarak Nazilli’nin yeşil, bakımlı ve düzenli bir şehir olmasını hedeflediklerini, sağlıklı olan hiçbir ağacın kesilip ya da sökülmesinin söz konusu olmadığını özellikle vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER