© © 2022 Nazilli Gündem

Başkan Alptekin: Aydın'da AKP’li vekilleri gören var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, AK Parti’yi eleştirerek, “Bunlar işte bu kadar halktan da, milletin gündeminden de, derdinden de kopuk” dedi.

CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, Aydın’da AK Parti milletvekillerinin derdinin deprem olmadığını ifade ederek, dertlerinin listeye girmek olduğunu belirtti. Alptekin, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin 10 ilini, 81 milyon vatandaşımızın tümünü vuran deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bir ayı çoktan geçti, ne yazık ki halen daha yıkılan binaların enkazı dahi kaldırılamadı, ne yazık ki halen daha bırakın konteynırı, bırakın iklim şartlarına uygun barınmayı, çadır dahi bulamayan, hijyen sorunlarından dahi arınamamış olan yüzbinlerce insanımız deprem bölgesinde zor hayat şartlarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Ve ne yazık ki; gün geçmiyor ki deprem bölgesinden skandal bilgiler gelmesin. İşte bakın, bugün daha basında yer alan iddialara göre, deprem bölgesinde AFAD koordinasyonunda enkaz kaldırma çalışma yapan vinçler depremzedelerden saatlik 10 bin lirayı bulan rakamlar talep ediyorlarmış. Belki de enkaz altında, artık umudunu kestiği bir akrabasının cansız bedenine olsun ulaşmaya çalışan vatandaşımızdan bir de saatine 10 bin lira fatura çıkarmak. İşte AKP’nin yönetim biçimi de, feraseti de bu kadar. Bundan ötesi yok. Eğer bu doğru ise soruyoruz, niçin müdahale edilmiyor, inanmak istemiyor, bir açıklama bekliyoruz” sözlerini kaydetti.

“MİLLET İTTİFAKI 15 MAYIS SABAHINDAN İTİBAREN İŞ BAŞINA GELECEK”

Serdar, açıklamasının devamında, “Tepelerinden aşağı akan bir beceriksizlik ve bunun faturasını yıllardır ödemek zorunda kalan milletimiz. Bu kadar mı peki? Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü Gaziantep’ten parayla çadır satın alıp, üstünü boyayıp kendileri üretmiş gibi şov yapıp bölgeye geri gönderiyor. İşleri güçleri şov yapmak, ‘mış’ gibi yapmak. Bunlar işte bu kadar halktan da, milletin gündeminden de, derdinden de kopuk. Aydın’da AKP vekillerini göreniniz var mı deprem felaketini birinci ayını bitirmişken. Yok, çünkü bunların depremle ilgili bir gündemleri de, dertleri de yok. Kendileri listeye girsinler, memleket ne olursa olsun başka hiçbir dertleri yok. Beyler siz listeye girseniz ne olur girmeseniz ne olur? 14 Mayıs itibariyle yoksunuz, artık yoksunuz yolun sonu geldi. Millet İttifakı krizin de, depremin de, enkaza çevirdiğiniz ülkemizin de yaralarını sarmak üzere, bu ülkeyi tekrar ayağa kaldırmak üzere, 15 Mayıs sabahından itibaren iş başına gelecek. Görün bakalım, çalışınca neler oluyor, izleyin” ifadelerini kullandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER