© © 2022 Nazilli Gündem

Başkan Sevim Umut Kurultayı'nı Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, hafta sonu Ankara’da yapılan 37’nci Olağan Kurultay’ının kurutuluşun, aydınlanmanın, özgürleşmenin ve demokrasinin umudu olarak gördüğünü belirterek, “Bu kurultayı Umut Kurultayı olarak görüyorum” ifadesini kullandı.

Hafta sonu Ankara yapılan ve 2 gün süren CHP’nin 37’nci Olağan Kurultay’ında mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu 1251 oy alarak tekrar Genel Başkan olarak seçildi. Olağan Kurultayın Divan Başkanlığını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaparken, Aydın milletvekillerinden Parti Meclisine Bülent Tezcan, Yüksek Disiplin Kuruluna Süleyman Bülbül seçildi.

“ÇOK DOĞRU BİR KARAR”
CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim’de Umut Kurultayı olarak adlandırdığı kongrenin olası seçimlerde parti içi birlik ve beraberliğin sağlanarak güçlü bir şekilde hazırlanılması açısından kurultayın yapılmış olmasını çok doğru bir karar olarak değerlendirdi. Başkan Serkan Sevim yaptığı açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tam 100. Yılında yapılan ve bu açıdan tarihi bir önemi olan 37. Olağan Kurultayımızı kurtuluşun, aydınlanmanın, özgürleşmenin ve demokratikleşmenin umudu olarak görüyorum. Bir Umut kurultayı olarak görüyorum. Mart ayında yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle ertelenen Kurultayımızın daha coşkulu on binlerin katıldığı demokrasi şöleni şeklinde yapılmasını çok isterdim. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu siyasi atmosfer ve her an iktidar tarafından dayatılacak baskın bir seçim ihtimalini düşündüğümüzde ivedi bir şekilde yapılmasını ve olası seçimlerde parti içi birlik ve beraberliğin sağlanarak güçlü bir şekilde hazırlanılması açısından kurultayın yapılmış olmasını çok doğru bir karar olarak değerlendiriyorum” dedi.

“18 YILDIR YAP BOZ TAHTASINA ÇEVİRİLDİK”
Toplumu karpuz gibi ikiye ayıran bir iktidar anlayışıyla yönetildiklerini ifade eden Sevim, “Kurultayımızı değerlendirmeye geçmeden, kurultayımızın yapıldığı bu dönemi ve AKP’nin 18 yıllık karnesini değerlendirmemiz gerekiyor. 18 yıldır gittikçe otoriteleşen yönetim anlayışıyla ülkemizi demokrasiden uzaklaştıran, ekonomik açıdan tam bağımsızlığımızı her geçen gün tehlikeye atan, kötü bir dış politika anlayışıyla bizi yalnızlaştıran ve Orta Doğudaki dengelerde yok sayılmamıza yol açan, 18 yıldır yap boz tahtasına çevirdiği “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller” yetiştirmekten uzak bir eğitim anlayışıyla eğitimimizi gerileten, 18 yıldır ayrıştırıcı, ötekileştirici bir dille toplumsal barışı ve huzuru bozan, toplumu bu anlayışla karpuz gibi ikiye ayıran bir iktidar anlayışıyla yönetiliyoruz.”

“TALİBİZ VE ÇEZECEĞİZ”
Ekonomisini üretimden değil tamamen vergiler, cezalar ve harçlar, dış borç üzerine kuran ve işsizlik  ve pahalılık ile çiftçinin, sanayicinin, öğretmenin, öğrencinin, emeklinin, yoksulun derdine derman olmaktan uzaklaşan, şehirlisine, köylüsüne genel olarak ‘Asil Milletimize’ yabancılaşan Akp iktidarının sonu gelmiştir. İşte 37. Olağan kurultayımız hastalık haline gelmiş mevcut iktidarın çözme kabiliyetini kaybettiği sorunları çözmek ve halkımıza hak ettiği bir gelecek sağlamak, ülkemizin dış politikada kaybolan iradesini tekrar sağlamak için önümüzdeki dönemde Cumhuriyet Halk Partisinin yol haritasını çizmiştir. Güçlü bir parlamenter sistemle ve kuvvetler ayrılığı ilkesiyle, demokrasiyi tekrar tesis ederek tam bağımsız bir ekonomi anlayışıyla, toplumsal barışı toplumun her kademesinde sağlayarak güçlü bir dış politika anlayışıyla, geleceğimizi kuracak bir eğitim anlayışıyla, partisine , inancına, kimliğine bakmadan gece gündüz çalışarak hizmet üreterek halkımızın sorunlarını çözmeye talibiz ve çözeceğiz” şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim açıklamasının sonunda 37'nci kurultayda 1251 oy alarak tekrar seçilen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, Parti Meclisine seçilen Bülent Tezcan’a, Yüksek Disiplin Kuruluna seçilen Süleyman Bülbül’e ve Kurultay Divan Başkanlığı görevini başarıyla yerine getirerek Aydın’ı gururlandırdığını ifade ettiği Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu kutladığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER