© © 2022 Nazilli Gündem

BEYAZ LİSTE FARKLI BAŞLADI!

Nazilli'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delege seçimleri başladı. Beyaz liste merkezde yer alan 4 mahalleyi de kazanarak farkını ortaya koydu.

Nazilli'de uzun süredir heyecanla beklenen kongre süreci, mahalle delege seçimleri ile resmen start aldı. Bugün saat 10.00'da Lütfi Selek Kültür Merkezi'nde başlayan delege seçimlerinde Aydoğdu Mahallesi, Prof. Muammer Aksoy, Yeşilyurt ve Yeşil Mahallesi'nde yaşayan CHP üyeleri oy kullandı: Seçime yoğun ilgi gösteren CHP'liler sandıklar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Oy kullanma işlemi saat 17.30 itibarıyla son buldu.
 
BEYAZ LİSTE 4'TE 4 YAPTI!
Oy sayımının ardından açıklanan sonuçlara göre Beyaz Liste toplamda 175 oy alırken, Mavi Liste 83, Sarı Liste ise 20 oy aldı. Aydoğdu Mahallesi delege seçimlerinde kullanılan 115 oyun 70'i Beyaz, 34 Mavi ve 6'sı sarı çıkarken 5 oy geçersiz sayıldı. Beyaz Listede ismi yer alan 16 parti üyesi (Hüseyin Özbağcı, Mehmet Bican, Mert Öreroğlu, Nursel Tosun, Yasin Noyin, Feray Kaya, Gerçek Akarsu, Hasret Çelik, Ramiz Pınar, Ümit Karabulut, Zeki Erdoğan, Muzaffer İnkaya, Ali İlkay, Doğan Çakar, Yılmazdoğan ve Muammer Taşdelen) Aydoğdu Mahallesi’nden delege seçildi.
 
Yeşil Mahalle delege seçimleri için 124 vatandaş sandığa gitti. 2 oyun geçersiz sayıldığı Yeşil Mahalle delege seçimlerinde Beyaz Liste 78, Mavi Liste 35, Sarı Liste ise 9 oy aldı. Serdar Alptekin, Ayşe Apak Vurol, Fedai Esmer, salih Sayar, Hasan Başarır, Ferhat Yıldırım, Metin Bayar, Serkan Yıldırım, HüseyinÇınar, Cahit Zenciroğlu, Dilge Taşkın, Ünal Güneş, Sultan Çelik, Mehmet Köşloğlu, Ali Altın, Aykut Aydemir, Oktay Çakar ve Hüseyin Çakır Yeşil Mahalle'den delege seçildi.
 
Yeşilyurt Mahallesi delege seçimlerinde kullanılan 32 oyun 19'u beyaz, 10'u mavi çıkarken 3 oy geçersiz sayıldı. Beyaz Liste'den Asım Saraç ve Hüseyin Karol delege seçildi.
 
Seçimin ilk gününde 4'te 4 yaparak fark yaratan Beyaz Liste, Yeşilyurt Mahallesi'nden de zaferle ayrıldı. Kullanılan 19 oyun 8'ini alan Beyaz Liste'de Nasır Çelik, Fadli Taşdemir ve İbrahim Tunç Yeşilyurt Mahallesi delegesi seçildi.
 
Mevcut CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim'in Beyaz Listesi 4 mahalle seçimini de kazanarak toplam 39 delegeyi de kazanırken delege seçimleri sonuçlarının ne yönde olacağını da gözler önüne sermiş oldu. CHP Nazilli delege seçimlerinin yarın yapılacak olan Karaçay, İstiklal ve Zafer Mahallesi seçimleri ile devam edeceği öğrenildi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER