© © 2022 Nazilli Gündem

CHP'Lİ TEZCAN NAZİLLİ'Yİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan, Nazilli'de bir dizi ziyarette bulundu. İlk ziyaretini CHP Nazilli İlçe Örgütü'ne yaparak gerçekleştiren Tezcan, partililere güç birliği çağrısı yaparak “CHP’yi genel iktidara taşımak için mücadele ediyoruz. Bu süreçte partimizi tahrip değil, takviye edelim” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Nazilli ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak CHP Nazilli İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Tezcan daha sonra  Nazilli Belediyesi'ne giderek Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile makamında sohbet etti. STK ziyaretleriyle programına devam eden Tezcan, Nazilli Ticaret Borsası, Nazilli Ziraat Odası ve Nazilli Ticaret Odası'nı ziyaret ederek oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle istişarede bulundu. Tezcan'a ziyaretlerinde CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve ilçe yöneticileri eşlik etti. 

"BU BİR YENİLENME SÜRECİ" 
Nazilli İlçe Örgütü'nde partililere seslenen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP'nin bundan sonraki hedefinin genel iktidar olduğunu söyledi. Tezcan, "Nazilli’yi Aydın siyasetinde zengin kadrolar üreten bir ilçe olarak görüyorum. Diri bir ilçemiz bu hep böyle olmuştur. Nazilli’de çok zengin kadrolarla sadece Aydın siyasetine değil ülke siyasetine de hizmet ediyoruz. Nazilli örgütü Aydın’da siyasete emek vererek bir yerlere gelebilme konusunda sınavını iyi vermiş örgütlerimizden bir tanesi. Ben bu nedenle sizleri kutluyorum. Delege seçimlerimiz bitti. Artık parti kongre takvimindeki sonraki aşamalarına geçecek, büyük olasılıkla 9 Şubat’ta ilk kongremizi yapacağız. Yeni kadrolarla zenginleşecek yeni yapılanmayı birlikte oluşturacağız. Bu bir yenilenme sürecidir. Tahrip ederek yenilenmeyeceğiz. Destekleyerek yenileceğiz. Takviye ederek yenileceğiz. Yıkarak değil ‘ben de çalışmak istiyorum, benim de zamanım var’ diyen arkadaşların da yeni görevlerle yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

"ASGARİ ÜCRET 2.600 TL OLMALI" 
Elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla ilgili açıklamada bulunan Tezcan, " “Toplumsal travma yaşıyoruz. Şiddet olayları çok fazla arttı. Bu travmayı oluşturan ortamı iyi görmek zorundayız. İnsanlar geçinemedikleri için intihar ediyorlar. Mutfakta enflasyon yüzde 50’ye dayandı, iktidar medyası enflasyon yüzde 10 diye yalan haberler yapıyor. Ekonomi çöktü. Elektrik yıllık zammı yüzde 70’i geçti. Doğalgaz zam oranı yüzde 54. Yoksulluk sınırı 6 bin 500 lira. Bu demek oluyor ki kamu çalışanlarının yüzde 90’ı yoksul. Açlık sınırı 2 bin 200 lira, asgari ücret 2 bin 20 lira. Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira asgari ücretin 2 bin 600 olması lazım” dedi.

"ÇIKIŞ YOLU CHP" 
Hükümetin politikalarını da eleştiren Tezcan, “Bu sektörlerin tamamı şikayetçi. Tarım desteklemeleri çiftçiyi yok etmeye dönük, ithalat lobileriyle kazanç peşinde olan bir politika hakim. Türk sanayicisi de faiz lobisine teslim edilmiş. Pamuk destekleri en az 1 lira 50 kuruş olması gerekirken, 80 kuruş veriliyor üstelik zamanında da ödenmiyor. Organik tarım desteklerini de kaldırıyorlar. Ancak bu tabloya neden olanlar toplumun bir kısmından halen destek görüyor. Buradan çıkış sadece CHP’yi gösteriyor. Geniş tabanlı siyaseti başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Bunun karşısında doğru çözümü koyup çıkış yolunu göstereceğiz” şeklinde konuştu.

İlçe örgütü ziyaretinin ardından Nazilli  Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile makamında bir araya gelen Tezcan, yerel ve genel siyasete dair gelişmeler üzerine Özcan ile sohbet etti. Başkan Özcan ise belediyenin yaptığı ve devam eden hizmetlerle bilgilendirmede bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Nazilli ziyaretinin son bölümünde ise STK temsilcileriyle bir araya geldi. Tezcan, Nazilli Ticaret  Borsası, Nazilli Ziraat Odası ve Nazilli Ticaret Odası'nı ziyaret ederek odaların istek ve taleplerini dinledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER