© © 2022 Nazilli Gündem

KÖY ÜRÜNLERİ FESTİVALLE TANITILDI

Nazilli Durasıllı Mahallesi ilk kez bir festivale ev sahipliği yaptı. Yöremize özgü lezzetlerin tanıtıldığı 'Köy Ürünlerimiz, Türkülerimiz Efelerimiz Festivali'nde Zeybekler Tarihi Konulu panel düzenlendi.

Nazilli'ye bağlı Durasıllı Mahallesinde 'Köy Ürünlerimiz, Türkülerimiz Efelerimiz Festivali' düzenlendi. Festivale Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, Nazilli Eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz ve Yönetimi, Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Yetik, Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri ,CHP İlçe Kadın Kolları, STK’lar, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"KÖY ÜRÜNLERİNİ TANITMAK İSTEDİK" 
Durasıllı ve çevre mahallelerde yetişen ürünleri tanıtmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Durasıllı Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz ”Bu orginizasyona Müzehher Hanım ile karar verdik. Hem  köyümüzün ürünlerini de tanıtmak  hem de Menderes Anadolu lisesinin TÜBİTAK projelerini  tanıtmak istedik. İnşallah bundan sonra devamı gelecek projelerimizin. Benim rahmetli dedem Osman Yılmaz, Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası'nı açmaya gelen Mustafa Kemal Atatürk'ü ilk karşılayanlardan efelerden biri. Bu sebepten dolayı Zeybekler Tarihi Konulu panel de olacak. Katılan destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
    

"DEVAMININ GELMESİNİ DİLİYORUZ" 
Nazilli’nin çok verimli topraklara sahip olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, ”Nazilli'mizde 9-12 Ocak tarihleri arasında bir tarım ve hayvancılık fuarı gerçekleşecek. Bugün Durasıllı köyümüzde yöresel ürünler olsun, türküler olsun, efeler olsun böyle bir festivalin düzenlenmiş olması çok güzel. Biz tarım ülkesi olarak, tarım ürünlerini çok önemsiyoruz. Özellikle kadınlarımızın girişimcilik konusunda her zaman destekçisiyiz ve bu anlamda bu festival önemli bir misyon yüklenmekte, bunun devamını gelmesini diliyoruz hayırlı olsun diyorum” dedi.

"GENÇLERİMİZİ TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ" 
Köy Ürünlerimiz, Türkülerimiz Efelerimiz Festivali ve Kuvayi Milliye Zeybekleri, Zeybekler Tarihi Konulu Paneli’nin düzenlenmesinde öncü olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda görev yapan, Türkiye Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Aydın İl Başkanı Müzehher Günyol ise konuşmasında,” Fen Lisesi’nin 4006 ve 2204 projesi olan yerel alanda kırsal kalkınma ile ilgili bununla ilgili bana başvurdular ve uygun köy arayışına girdiler. Ben de Durasıllı ve Dallıca köyünü önerdim. Çünkü Dallıca köyünde üreten kadınlar var. 7 kişiye istihdam sağlıyorlar. Ardından tarımsal alan çalışmaların projeleri için Menderes Anadolu lisesi yer istedi. Durasıllı köyünden 5 dönüm yer hibe verildi. O beş dönüm arazide gençler tarım yapacak. Bu bizim için çok önemli. Gençlerimizi toprakla buluşturacağız. Bir de bunun üzerine köy ürünlerimizi ve efelerimizi yani kendi öz değerlerimize yönelik bir festival yapalım dedik. Bunların hepsini bir araya getirdik. İmece usulü yapılan bu festivalde herkes kendi imkanlarıyla destek oldu. Nazilli’de ilk defa bir köyde böyle bir etkinlik gerçekleştirildi. Ben her zaman köylümüzün yanındayım. Üniversite öğrencilerimiz de bugün burada. Elimizden geldiğince memleketimiz için, Nazilli’miz için her hizmeti yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Durasıllı Mahallesin’de saat 11:00’de stant açılışı ile başlayan festival vatandaşların canlı müzik dinletisi ve efe gösterisi ile devam etti. Festival akşam saatlerinde düzenlenen Zeybekler Tarihi Konulu Paneli'nin ardından 20.00' de sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER